A cég hivatalos fejlesztői repojában kerültek említésre az új kártyák.

Úgy látszik, hogy AMD nem ül a babérjain, folyamatosan fejlesztenek. Megtehetnék pedig, hiszen az aktuális generációs, RDNA 2 kártyák legújabb példánya csak pár napja jelent meg az RX 6600 XT személyében. A szombati GitHub frissítés azonban elárulta, hogy már két RDNA 3 GPU-t is tesztelgetnek.

A csúcs GPU, Navi 31 és a középkategóriás Navi 33 egységek már biztosan félkész állapotban vannak!

Az első hivatalos említés a fájlokban

A cég saját fejlesztésű, ROCclr (Radeon Open Compute Common Language Runtime) forráskódjában találtak nyomokat a kártyák létezésére. Természetesen már korábban is érkeztek pletykák velük kapcsolatban, a fenti frissítés tükrében pedig teljesen igazak is lehetnek ezek, ha már maga az AMD is név szerint említi őket.

Navi 31, Navi 32 vs. Navi 33 – Tökéletesen látszódik, hogy mely kártyákon találhatunk majd több GPU egységet

A Navi 31 egy MCM designnal ellátott konstrukció lehet majd, az MCM a Multi-Chip-Module rövidítése. A kártyán így két aktív grafikai mag található majd meg, melyek szépen egymással párhuzamosan teszik majd a dolgukat. A Navi 33 azonban ezzel szemben egy monolitikus, egy maggal megáldott designt kap, csakúgy mint a jelenleg is használt videókártyák. Az újdonságok megjelenésére várhatóan 2022 közepéig biztosan várnunk kell majd, talán arra rendeződnek a jelenleg meglehetősen botrányos árak is.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×