EA Sports FC

Így alakul át a Division Rivals és a FUT Champions – FUT 22 újdonságok

A FIFA egyik legjobban várt játékmódja egyértelműen a FUT 22. Tegnap már megkaptuk az előzetest, melyben szót ejtettek az új Division Rivals és FUT Champions rendszerről. De mit is érdemes erről tudni? Összeszedtük nektek.

 

A FIFA 21 egyik nagy újítása az volt, hogy korlátozott számban játszhattunk Division Rivals meccseket. Egy héten maximum 30 mérkőzésért kaptunk pontot, amibe a FUT Champs meccsek is beletartoztak. Ez azoknak mindenképp jó volt, akik megelégedtek a Tier 2 Rewarddal, de ha már szerettünk volna Tier 1 Rewardot szerezni, akkor bizony csütörtökön bele kellett vágni néhány meccsbe. A mérkőzéseink nagy része így a hétvégére fókuszálódott. A FUT 22 alatt a fejlesztők szeretnék egy picit jobban elosztani a hetet, így a következő változások kerülnek be:

Division Rivals

  • Eltörlik a placement meccseket, mindenki automatikusan Division 10-be kezd.
  • Több egymást követő győzelem esetén win streakben részesülünk, aminek köszönhetően gyorsabban tudunk mászni a ranglétrán.
  • A Divisionok között elérhetőek checkpointok. Ha ezt a pontot elérjük vereség esetén se esünk lejjebb.
  • Egy teljesen új divíziót hoztak létre kizárólag a profiknak. Ez az Elite Division.
  • A Weekly rewardok megmaradnak, amiket a héten lejátszott meccsekért kapunk. Ha sikerül még hét befejezése előtt elérni a nagyobb Diviziót úgy már arra a hétre is a jobb rewardokat kapjuk.

  • Az új szezontól kezdve bekerülnek a szezonális rewardok is. Egy szezon nagyjából 6 hétig tart majd, és ha nyerünk, ha veszítünk a szezon mérőnk ugyanúgy gyarapodni fog. Összesen három mérföldkövet érhetünk el egy szezon alatt. A csomag attól függ, hogy az adott szezon alatt melyik divízióban szerepelünk.

  • Szezon végén minden teljesítmény újraindul és minden játékos alacsonyabb divízióból folytatja a grindot. Ezzel pedig megszűnik, hogy egész évben Division I-ben rostokoljunk úgy, hogy csak FUT Champs meccseket játszunk.

FUT Champions

A FUT Champions már nem csak a hétvégét érinti. Üdvözlünk mindenkit a FUT 22 vadi új változatában, ahol hétközben Play-Offs míg hétvégén döntő mérkőzéseket játszhatunk.

  • Megmaradnak a kvalifikációs pontok, melyet a Division Rivals meccseken keresztül szerezhetünk. Amint összegyűjtöttük a megfelelő pontszámot regisztrálhatunk WL-re.
  • A Play-Offs egész szezon alatt nyitva áll, így csak tőlünk függ, hogy mikor akarjuk lejátszani a mérkőzéseinket.
  • A Play-Offs alatt meghatározott mérkőzéseken keresztül gyűjthetünk pontokat. Ha elérjük a kívánt pontszámot egy Finals Qualification Tokent kapunk, amit a Champions Finalsre válthatunk be.

  • Ha nem sikerül bejutni a döntőbe újra kvalifikálhatunk, de elölről kell kezdenünk a folyamatot. Egy szezon alatt limitált lehetőségünk lesz a kvalifikációt kivívni.
  • A FUT Champions Finals a FIFA 21 FUT Champions helyét veszi át, így péntek reggeltől hétfő hajnalig játszhatunk meccseket.
  • Amint befejeztük az összes Finals meccsünket a rewardokat azonnal megkapjuk. Amennyiben marad bent mérkőzésünk, úgy az esemény végén (tehát hétfőn) kapjuk meg a jutalmakat.

Ezek tehát a legfontosabb változások a FUT 22 móddal kapcsolatosan. Amint több információt megtudunk a játékról azt azonnal megosztjuk veletek is.

Ti várjátok már az új játékot?

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

2 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

2 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

2 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

3 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

3 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

5 óra telt el azóta...