A legutóbbi jóslata is tökéletesen bejött.

Micheal Pachter, a Wedbush elemzője ezúttal azt boncolgatta a Pachter Factor című műsorának legújabb részében, hogy vajon meddig számíthatnak támogatásra az előző generációs konzoltulajdonosok. Nem először bocsátkozik jóslatokba, annak idején a PlayStation 5 megjelenésének idejét is elég pontosan sikerült belőnie.

Aggodalomra semmi ok, a Sony még évekig szállíthat akár exkluzív címeket is a PlayStation 4 és 4 Pro modellekre!

PS4 | PS5

Természetesen nem csak jófejségből teszik ezt, ha egy nagyobb játékokból el akarnak adni 20-25 millió példányt, akkor bizony a régi konzolokon is meg kell jelentetni azokat. Bár a PlayStation 5 a legjobban fogyó konzol a félvezetőhiány ellenére is, még messze áll ezektől a számoktól. A statisztikák alapján körülbelül 10.1 millió darabot sikerült eladni eddig az új generációs PS-ekből.

A PlayStation 4 még biztosan megkapja a Horizon Forbidden Westet, de úton van a Gran Turismo és God of War folytatása is az előző szériára. 2022-ben már nagy eséllyel azért több lesz a PS5 exkluzív, majd 2023/2024 környékén történhet meg a tényleges váltás. Ekkorra talán már a ma tapasztalható várólisták is csak régi, rossz emlékek lesznek majd. A fenti gondolatmenet persze csak az exkluzív Sony címekre vonatkozik, hiszen PS3(!)-ra még 2020-ban is jelent meg játék a Shakedown: Hawaii személyében.

Forrás: vgchartz

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×