Garantáltan nem futhatunk bele ártalmas programokba.

Az Apple és Epic Games között zajló pereskedés rengeteg dologra rávilágított a különböző szoftver- és játékáruházokkal kapcsolatban. Kiderült, hogy az Epic Games PlayStation exkluzívokat akar megjelentetni a saját áruházában, de az sem titok többé, hogy a Microsoft 88/12-es arányban osztja fel a játékokból beérkező bevételeket.

Az is kiszivárgott, hogy az Apple több mint 500 alkalmazottat vett fel az App Store tartalmainak ellenőrzésére!

App Store

A legutóbb napvilágra került dokumentumok alapján a cupertinói óriáscég nem bízik meg teljesen a saját algoritmusában. A közel félezer új munkatárs feladata kifejezetten fontos lehet majd a közeljövőben. Az Apple eddig is híres volt arról, hogy meglehetősen kemény feltételek szabott az App Store-ba bekerülő alkalmazásokkal kapcsolatban.

Ez nem csak az Epic Games által kritizált magas bevételi arányt foglalja magában, hanem különböző (működésbeli és grafikai) irányelvek betartását is. Az újoncok ezeket ellenőrzik majd manuálisan, hogy biztosan ne tudjon átcsúszni egy ilyen applikáció sem. Azért a gépi ellenőrzés sem marad majd ki, de azok inkább a káros/hibás kódrészleteket szűrik majd ki. Csak, hogy érzékeltessük a helyzet komolyságát: Az Apple tavaly 150 ezer alkalmazást dobott vissza ilyen-olyan indokkal.

Play Store – Az érem másik oldala

Kétélű fegyver ez az Apple kezében, hiszen ártalmas programokat nagy eséllyel nem találunk így az áruházban, de többek között teljesen megbízható (Geforce NOW stb.) játékstreaming szolgáltatásokat sem, hiszen több ponton is sértik az óriás által megfogalmazott irányelveket. A másik oldalról persze üdvözítő döntés, hiszen így egy nagyon biztonságos szoftveráruházzal találjuk szembe magunkat, a Play Store „érdekes” applikációival ellentétben.

Forrás: TheGamer

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×