Gaming

Megújul a Steam: Egy csomó hiánypótló dolog érkezik, teljesen megváltozik a letöltés

Nagyjából két hónappal ezelőtt egy szivárgással már kiderült, hogy a Valve hamarosan hasznos változtatásokat fog eszközölni a Steam kliensében, most pedig a bétára jelentkezők akár maguk is kipróbálhatják.

Az újítás középpontjában a letöltéskezelő áll, ami több fronton is megváltozik. Az egyik oldalon frissül az UI, amitől nem csak szebb,. hanem sokkal átláthatóbbá is válik. A letöltések mostantól nem csak egy vonalon futnak, hanem a letöltési sebesség mellett a lemezkiosztási folyamatot is pontosan mutatni fogja.

Kép: PCGamer

Minden függőben lévő frissítés mellett egy új ikon jelenik meg, ami jelzi annak jellegét, vagyis egy gyors pillantással látni fogjuk, hogy egy frissítés milyen jellegű tartalom (shader-előtárolás, Workshop- és játéktartalom). Ez elég praktikus lesz, mert a letöltés és/vagy a játék indítása előtt eldönthetjük, hogy egy frissítés sürgős vagy várhat későbbre.

Továbbá a teljes letöltési várólista átrendezhető lesz, amiket simán az egérrel fogunk tudni módosítani, illetve kapunk egy „Clear All” gombot, amivel minden értesítést egyszerre törölhetünk.

A legjobb viszont az új tárhelykezelő! Ennek hála mostantól könnyebben kategorizálhatjuk a meghajtókon a játékokat, pontosan látni fogjuk, hogy melyiket hová telepítettük, sőt, pofonegyszerűen mozgathatjuk majd őket a mappák között.

Kép: PCGamer

A Valve azt még nem árulta el, hogy pontosan mikor lép ki az újítás a bétából, de ezekre általában nem kell sokat várni, vagyis innentől néhány hétre lehetünk az élesedéstől. Viszont, ha még ez előtt szeretnéd kipróbálni, akkor a Steam fiókbeállításain keresztül jelentkezhetsz a tesztelésre. A teljes és részletezett változásokat a Steamen tudjátok elolvasni, ide kattintva/bökve.

Neked is tetszik annyira az újítás, mint nekünk?

via – VG247, PCGamer, Steam

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

10 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

10 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

10 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

11 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

11 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

13 óra telt el azóta...