Hamarosan egy csomó izgalmas és nagyon hasznos dologgal frissül a Steam, amitől sokkal könnyebb és átláthatóbb lesz a játékok kezelése.

Nagyjából két hónappal ezelőtt egy szivárgással már kiderült, hogy a Valve hamarosan hasznos változtatásokat fog eszközölni a Steam kliensében, most pedig a bétára jelentkezők akár maguk is kipróbálhatják.

Az újítás középpontjában a letöltéskezelő áll, ami több fronton is megváltozik. Az egyik oldalon frissül az UI, amitől nem csak szebb,. hanem sokkal átláthatóbbá is válik. A letöltések mostantól nem csak egy vonalon futnak, hanem a letöltési sebesség mellett a lemezkiosztási folyamatot is pontosan mutatni fogja.

Kép: PCGamer

Minden függőben lévő frissítés mellett egy új ikon jelenik meg, ami jelzi annak jellegét, vagyis egy gyors pillantással látni fogjuk, hogy egy frissítés milyen jellegű tartalom (shader-előtárolás, Workshop- és játéktartalom). Ez elég praktikus lesz, mert a letöltés és/vagy a játék indítása előtt eldönthetjük, hogy egy frissítés sürgős vagy várhat későbbre.

Továbbá a teljes letöltési várólista átrendezhető lesz, amiket simán az egérrel fogunk tudni módosítani, illetve kapunk egy „Clear All” gombot, amivel minden értesítést egyszerre törölhetünk.

A legjobb viszont az új tárhelykezelő! Ennek hála mostantól könnyebben kategorizálhatjuk a meghajtókon a játékokat, pontosan látni fogjuk, hogy melyiket hová telepítettük, sőt, pofonegyszerűen mozgathatjuk majd őket a mappák között.

Kép: PCGamer

A Valve azt még nem árulta el, hogy pontosan mikor lép ki az újítás a bétából, de ezekre általában nem kell sokat várni, vagyis innentől néhány hétre lehetünk az élesedéstől. Viszont, ha még ez előtt szeretnéd kipróbálni, akkor a Steam fiókbeállításain keresztül jelentkezhetsz a tesztelésre. A teljes és részletezett változásokat a Steamen tudjátok elolvasni, ide kattintva/bökve.

Neked is tetszik annyira az újítás, mint nekünk?

via – VG247, PCGamer, Steam

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×