Magyarországon nem túl sok szolgáltató közül szemezhetünk, de most megnézzük, hogy azok közül melyik a leggyorsabb.

A Magyarországon uralkodó internetes helyzetről az Ookla által üzemeltetett Speedtest.net oldalnak hála mindig naprakészek az információink. Az eredmények általában nem változnak sokat, most azonban a második negyedévre vonatkozó statisztikák nagy fordulatot vettek. A UPC-vel összeolvadt Vodafone Magyarország vette át az eddig a Digi által birtokolt első helyet.

Nos, nem csak a vezetékes internetről tudtunk meg sokat; a mobilos adatsebességet is szemügyre vették. A Vodafone itt már nem hozott annyira jó eredményt. Bár az imént említett első hely még mindig az övék, itt a Telekom lett az abszolút első helyezett. Sebességindexük 52,29-et mutatott a mérések alapján, a Telenor 45,47, a Vodafone pedig 35,84-os átlagsebességet ért el a teszten. A Digi nem véletlenül maradt ki, itt az eredményeiket nem részletezték.

Mobil adatok

Azonban amikor rátértek a vezetékes oldal mérésére, az első helyezett Vodafone ismét tarolt és első lett: minden statisztikát összevetve a Vodafone Magyarország aktuális pontszáma így 148,78, a második helyezett Digié 142,79, a harmadik helyezett Magyar Telekomé pedig 129,03.

Vezetékes adatok

Kis érdekességképp még itt a végére megjegyeznénk egyébként, hogy az átlag netsebességet tekintve kis hazánk a középmezőnyben pihent le, a 38. helyen.

Te melyik szolgáltatóhoz tartozol?https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×