A BrickIt csapata már korábban is készített hasonló legókocka megtalálós alkalmazást, most azonban egy egészen zseniális és hiánypótló programot készítettek.

2021. 07. 04. – Ha valaha egyszer is volt már veled olyan, hogy tanácstalanul bámultál egy nagy halom legóra azon töprengve, hogy „na most mi a fenét csináljak ezekből”, akkor iszonyatosan remek hírem van számodra: a problémád mától a múltté.

A Brickit ugyanis készített egy nagyon menő mesterséges intelligencián alapuló alkalmazást, ami segít összehozni valami érdekeset a földön elterülő legóhalmodból. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a telefonod kameráját a téglákra irányítod, ezután az alkalmazás simán csak beolvassa őket, majd ötleteket-tippeket ad, hogy mit csinálhatsz belőlük.

Ne aggódj, nincs ebben semmiféle boszorkányság vagy fekete mágia: a képen látható, de még a takarásban lévő legókat is egyesével beszkenneli, aztán amikor megvan, akkor az elemek száma, formája és funkciója alapján egy ötletlistát dob fel az adatbázisában szereplő kompatibilis, azaz elkészíthető alkotásokról. Vagyis minél több téglád van, annál több ötletet kapsz. Minden javaslat alatt mutatja, hogy pontosan mennyi és milyen téglára lesz szükség a megvalósításához, melyekre ráböködve a részletes építési útmutatója is megjelenik.

És itt jön a legkirályabb rész: ezután visszaléphetünk a rendetlen legóhalomról készült képhez, és az alkalmazás azt is megmutatja, hogy hol találjuk meg az éppen szükséges elemeket.

Az alkalmazás teljesen ingyenes, amit iOS-en az App Store-ból, Androidon pedig a Play Store-ból lehet letöltögetni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Képes vagy-e megkülönböztetni a valódi fotókat az AI generált képektől?

×