Gaming

Nem vagy elégedett a Steamen vásárolt játékkal? – Így kérheted vissza pillanatok alatt az árát

Bizonyára veled is előfordult már, hogy stream vagy videó alapján megtetszett egy játék, ám miután élesben is kipróbáltad egyáltalán nem lopta be magát a szívedbe. Szerencsére a Steam erre is nyújt megoldást és bizonyos feltételek mellett bizonyos ideig és játékóráig visszakérheted a játék árát.

Két fő feltételnek kell megfelelni:

  • A refund kérelmet a vásárlást követő 14 napban kell elküldeni
  • A játékba pedig kevesebb mint 2 óra játékidőnek kell lennie

A Steam azonban maga is kiemeli, hogy akkor is küldhetsz ilyen kérelmet, ha valamelyik feltételnek mégsem felelnél meg. Ha pár percen múlik csak a a dolog, akkor nagy eséllyel megkönyörül rajtad az éppen ügyeletes Supportos kolléga.

Bemutatjuk lépésről lépésre, hogy is igényelheted vissza a játék árát!

A megfelelő oldal felkeresése

A Steam applikációban vagy az alap Steam felületen nem találod meg feltétlenül a Refund opciót. Ehhez a help.steampowered.com weboldalára kell ellátogatnod. A bejelentkezéshez értelemszerűen azt a Steam accountot kell használni melyen megvásároltuk a játékot. Ezután megkérdezi a weboldal, hogy mely játékkal kapcsolattal van valamilyen probléma. Itt a „Purchases” menüpontot kell kiválasztanunk.

A játék kiválasztása

A Purchase gombra kattintva időrendben megjelennek a vásárlásaink. Egy szép kis listát kaphatunk, főleg ha sokszor elcsábulunk. Ha az esetleges listában nem találjuk a játékot, akkor alapból esélytelen a visszatérítés lehetősége.

A játékot kiválasztva az „I would like a refund” opciót kell kiválasztanunk.

A probléma kifejtése

A következő oldalon fel is bukkan a szinte azonos  „I’d like to request a refund” lehetőség. Ezután egy újabb felületet kapunk, ahol kiválaszthatjuk, hogy miért is szeretnénk pontosan a visszatérítést. Technikai probléma, multiplayer hiánya, gyakori kifagyások…több lehetőséget is biztosít számunkra a Valve.

Ha szeretnénk, akkor azonban bővebben is kifejthetjük a dolgot. Ha kiestünk a 2 óra / 14 nap követelményekből, akkor itt érdemes kicsit a supportos emberünk kedvében járni és kedves mondatokkal alátámasztani miért is szeretnénk a refundot.

Azt is megkérdezheti az oldal, hogy a bankkártyánk/PayPal fiókunkra vagy a Steam Walletünkbe jutassa-e majd vissza az összeget, ha pozitív megítélést kap a kérelem. Néha nem választhatunk ezek közül, ez függ, hogy milyen módon vásároltad meg a játékot.

A visszaigazoló e-mail üzenet

A kérelem elküldése után kapunk egy emailt, melyben a sikeres beküldésről kapunk egy nyugtát. Ezután következhet a kellemes várakozás, általában 24 órán belül válaszolni szoktak a Steam munkatársai. Ha elsőre nem fogadnák el, érdemes még legalább egyszer megpróbálni. Személyes tapasztalat, hogy az elbírálás nagyon is függ az éppen ügyeletes személytől. Volt, hogy a második kérelmet csont nélkül és pillanatok alatt elfogadták, miközben az első sikertelen volt.

Ti már igényeltétek vissza játék árát a Steamen?

Arpi

Korábbi cikkek

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

10 perc telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

37 perc telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

41 perc telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

2 óra telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

3 óra telt el azóta...

Nagyot megy a horrorjáték, amiben videókat kell készítened a haverokról

Gábor János 2024.04.02. - Tízezrek ugrottak rá az első pillanatól a Steam új sikerjátékára, ami…

4 óra telt el azóta...