Ezúttal vajon tényleg nem kell 10+ évet várnunk a következő Half Life játékra?

A Valve, miután elkészítette minden idők egyik legjobb FPS-ét, a világ egyik legnagyobb cliffhangerével véget ért Half Life 2-t (EP2), úgy gondolta remek ötlet megszívatni a játékosokat, és nagyjából 13 évig lógva hagyni őket.

A Half Life Alyx életre hívása viszont előkotorta a csontvázakat a szekrényből és feltépte a már begyógyult sebeket, úgy pedig pláne, hogy nem is nagyon lett kommunikálva mi lesz a sorozat további sorsa, mire számíthatnak a rajongók. Nem egyértelmű, hogy ez csak egy egyszeri visszatérés a VR platform „kedvéért”, vagy mostantól már tényleg számíthatunk Half Life játékokra?!

Míg ez hivatalosan is kiderül természetesen akadnak olyanok, akik a Valve újabb 10+ éves hallgatásának megtörése előtt szeretnének érdemi információkkal szolgálni számunkra. Ilyen figura lenne Tyler McVicker, aki pár éve már alaposan beleásta magát Gabe Newellék titkaiba, most pedig egészen érdekes infókkal rukkolt elő a Half Life játékok jövőjét illetően.

A CS:GO, a DOTA 2 és az Alyx frissítéseiben talált fájlok alapján két Half Life játékon dolgoznak „biztosan”, az egyik a már régóta szájról szájra terjedő Citadel, a másik viszont egy újdonság: a HLX.

A Citadel – ha hihetünk ezeknek a szivárgásoknak – egy RTS (valós idejű stratégia) lehet, méghozzá komolyabb többjátékos funkciókkal és aszimmetrikus játékmenettel. A nagyobb durranásnak a HLX tűnik, az ugyanis az Alyx nyomdokán egy VR játéknak ígérkezik, de itt meg is áll a tudomány, nem tudunk róla ennél többet.

Mindezek persze legalább annyira lehetnek igazak, mint amennyire nem, a hivatalos bejelentésig csak pletykaként hivatkozhatunk rájuk. Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy fejlesztés alatt álló és még bejelentetlen játékokról maga a nagy Gaben is beszélt egy interjúban, sőt, még azt is elárulta, hogy az Alyx fejlesztése olyan remek volt, hogy az adott új löketet ahhoz, hogy „visszatérjenek” a játékfejlesztéshez.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×