A rendőrség nemrég egy olyan csalószolgáltatás-hálózatot leplezett le, mellyel a hackerek több mint 750 millió dollárt kerestek.

Több alkalommal írtunk már arról, hogy milyen jó üzlet manapság csalásokat gyártani. Mindig lesznek ugyanis olyanok, akik ki akarják próbálni a játékokban a csalást, és fizetni is hajlandók érte. Az Activision az utóbbi időben egyre többet dolgozik azon, hogy az ilyen csalásokat készítő „vállalkozások” megszűnjenek. Ez nincs másképp Kínában sem, ahol most a Tencent a rendőrséggel együttműködve

lebuktatta a világ legnagyobb csalószoftver-szolgáltatáshálózatát, mellyel több mint 750 millió dollárt kerestek.

A csalások készítőiről még 2020 márciusában szerzett tudomást a rendőrség, mostanra sikerült lebuktatni őket és megszüntetni a tevékenységüket.

 

A jelentések szerint a csaláskészítők naponta több mint 10 ezer dollárt kerestek. A csalások között természetesen a leggyakoribb a wall-hack és az aim bot. A rendőrség szerint munkájuk során összesen több mint 764 millió dollárt kerestek (235121000000,00 forint), mielőtt március 26-án leállították a műveletet. A rendőrségi razzia során 17 oldalt zártak be és 10 fejlesztőt tartóztattak le.

A csalók egyébként a hatalmas vagyonból többek között 20 millió dolláros luxusautókat vásároltak.

A csalások elsősorban egyébként mobiljátékokhoz készültek, és bár a célcsoport Kína volt, a világon bárhol elérhetők voltak a csalások, PC játékokhoz is. A játékok között volt a CoD, a Valorant, vagy az Overwatch.

A szolgáltatás készítőinek vagyonát most lefoglalták, és valószínűleg börtönbüntetéssel néznek szembe. Mivel a világ legnagyobb csalószoftver-szolgáltatóját elkapták, a kínai rendőrség mindenkit arról biztosított, hogy továbbra is keményen dolgoznak majd a tisztességes játékkörnyezet fenntartásáért.

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×