Úgy tűnik, hogy a Valve által indított Steam Next Fest névre hallgató online videojáték-esemény az E3 konkurenciája kíván lenni.

Aki alapvetően gyakran használja a Steamet, vagy általánosságban érdeklődik a játékbemutató események iránt, jól tudja, hogy a Valve egyre gyakrabban indított online fesztiválokat. A Steam Game Festivalon általában a közeljövőben megjelenő címeket mutatták be, sok esetben rengeteg játszható demóval, előzetesekkel, bejelentésekkel, fejlesztői streamekkel.

A Steam Game Festivalt most átkeresztelték Steam Next Festre.

 

A Steam Next Fest célja nagyjából ugyanaz, vagyis az esemény alatt rengeteg játékról láthatunk előzetest, fejlesztői közvetítést, és számtalan ingyenes demót próbálhatunk ki.

„Átneveztük a  Steam Játékfesztivált, hogy közvetlenebbül kommunikálja, mire összpontosít. Bejelentjük a  Steam Jövő Fesztet, az érkező játékok többnapos ünnepét. Fedezd fel és játszd játékdemók százait, nézz fejlesztői élő közvetítéseket és csevegj a csapatokkal a folyamatban lévő, hamarosan a Steamre érkező játékaikról” – olvasható a Steam magyar nyelvű oldalán.

Ami viszont még érdekesebbé teszi az eseményt, hogy 2021 június 16 és 22 között zajlik, ami –talán véletlenül, talán nem– épp egybeesik azzal az időszakkal, amikor általában az E3 szokott lenni. Bár az E3 élő eseményét lemondták, a szervezők online bemutatókat szerveznek, idén június 15 és 17 között (bár vannak arról is hírek, hogy törölték).

A Valve a Steam Next Festről nem árult el még sokat, de nagyjából lehet tudni, hogy mire számíthatunk. Sok-sok új játékra, bemutatóra, demóra, beszélgetésre. A névváltoztatás valószínűleg nem sokat befolyásol, de legalább idén nyáron, a COVID ellenére lesz olyan esemény, ahol megismerhetjük a jövőben készülő, megjelenő játékokat.

Legutóbb a Steam Game Festiválon egyébként több mint 500 játszható demó jelent meg. Persze mivel még mindig tartanak a járványügyi korlátozások, nem a Steam eseménye lesz az egyetlen online videojáték-műsor. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az E3 visszatér-e online eseményként, miközben a GDC egész évben ilyen eseményeket tervez. Nyilvánvaló lépés a Valve részéről, hogy beszáll a harcba. Az biztos, hogy ilyen sok konkurenciával még nem nézett szembe az E3.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×