Tegnap a Square Enix is megtartotta az online bejelentő eseményét, ahol a „kötelezők” mellet egy-két izgalmas meglepetéssel is szolgáltak.

A Square Enix szépen csendben megtartotta a maga 40 perces eseményét, amin ugyan sok meglepő nem nagyon hangzott el, azért egy-két alkotáson mégis elkerekedhetett a szemünk.

Természetesen kiemelt helyen a hamarosan megjelenő Outriders állt, de értekeztek pár sort az idén 25 éves legendás Tomb Raider sorozatról, illetve láthatóan tényleg nem engedték még el a gigászit bukott Bosszúállók játék kezét, sőt, még két egészen izgalmas újdonságra is volt idő.

Lássuk is, hogy miknek örülhettünk!

Outriders

Az Outriders marketingjét azért nem nevezhetjük acélosnak, függetlenül attól, hogy nem egy tehetségtelen csapat dolgozik rajta. Nem is lepődnék meg nagyon, ha kifejezetten a Game Passba való bekerülése miatt zavarná meg az áprilisi állóvizet.

Ettől persze még egy egészen izgalmas a körítés, a világa is izgalmas, a People Can Fly csapata pedig nem kicsit ért az akcióhoz. Könnyen egy igen kellemes meglepetés is kisülhet a dologból!

 

25 éves a Tomb Raider

Idén ünnepli a 25. évfordulóját a Tomb Raider, eme nemes eseményhez pedig igazán dukál egy Tomb Raider szakácskönyv. Tényleg, nem viccelek, valóban kiadnak egy játék ihlette szakácskönyvet!

Az ünneplés persze itt még nem áll meg, hiszen a Fortniteba is bekerül a mindenki által imádott Lara – a komplett Croft birtokkal együtt -, illetve a már jóval korábban bejelentett Netflixes sorozatot is eszünkbe juttatták, illetve a korábban már pletykálgatott új trilógia feljavított gyűjteményes kiadását is bejelentették.

Ha kevésnek érzed, akkor igazat adok, de ne aggódj, további meglepetésekkel készülnek még, csak nem akartak minden puskaport egyszerre elsütni.

Mobil, mobil, mobil

Nyilván lesznek mobilos játékok is, hiszen a világ egyik legnagyobb szegletét ez a platform teszi ki – nincs is ezzel baj. Rögtön három meglepően izgalmas címmel rukkoltak elő; az egyik a Just Cause Mobile – amiről halvány lila gőzöm sincs, hogy miféle lesz majd, a másik a Hitman Sniper – ami várhatóan a korábban bizonyított távolból lövöldözős koncepciót fogja továbbvinni, végezetül pedig az igazán érdekes Space Invaders AR játék kerekíthette ki a szemeink.

https://www.youtube.com/watch?v=dznYUzfuyLQ

Darius Cozmic Revelation

Na engem azonnal megvettek már a bejelentkezéssel, engem legalábbis egészen elképeszt a japán fejlesztők alázatossága. A játék maga pedig egy ízig vérig retro sci-fi shoot em’ up, ami azoknak nem lesz újdonság, akik ismerik a Darius sorozatot. A Cozmic Revelation egy felújított-javított kiadása a G-Darius HD és a Dariusburst: Another Chronicle EX+-nak, amit valamelyest még újra is balanszíroztak.

Next-gen Bosszúállók, 2021 roadmap és a Fekete Párduc

A Crystal Dynamics kitartása elismerésre méltó, hiszen hasonló helyzetben csak nagyon kevesen tartanának ki a korábbi ígéreteik mellett (lásd. Anthem). A Bosszúállók játék meg is kapta a teljesen ingyenes next-gen frissítését, sőt, az eseményen fel is vázolták majd a teljes évre vonatkozó tervet, ami alapján kijelenthetjük, hogy a kitartó játékosok valóban örülhetnek.

Főleg, hogy nem csak új karakterekkel, hanem új történetekkel is bővül, aminek megkoronázása – várhatóan majd az év végén – maga a Fekete Párduc lesz.

 

Balan Wonderworld

Egy egészen hiánypótló és végtelenül cuki akció-platformer egyenesen a gyerekeknek. A legjobb, hogy a kicsit nem csak egyedül, hanem akár többedmagukkal is fejest ugorhatnak Balan csodálatos világába.

Life is Strange: True Colors

Nem egy harmadik rész, de hát a Deck Nine-tól ezt nem is várjuk. Ez a csapat szállította ugyanis a meglepően kiváló Before the Storm előzményt az első Life is Strange játékhoz, ami tulajdonképpen egyértelműen meg is látszik a True Colors-on.

A LiS2-vel ellentétben ez az etap visszatér az első rész formulájához, és bizony nagyon jól is teszi. A karaktereknek láthatóan itt is különösen nagy figyelmet szentelnek, de mást nem is nagyon várunk ettől a sorozattól. A főhősünk Alex, Maxhez és Danielhez hasonlóan képességekkel megáldott (vagy megvert) lány, aki ezúttal az emberek érzéseit látja és éli akár át. Ez utóbbi olyan erőteljes tud lenni, hogy át is vehetik fölötte az irányítást, ezért igencsak vigyázni kell majd a nagyon dühös személyek közelében.

Plusz öröm, hogy akik az Ultimate Edition-t választják, azok megkapják mellé a Life is Strange Remastered Collection-t is.

Forspoken

Az esemény fénypontja a Life is Strange mellett egyértelműen a Forspoken volt, amiről sokat még mindig nem árultak el, pedig a játék létezéséről már tavaly tudhattunk – akkor még Project Athia címen. Sárkányok lesznek benne, Ella Balinska játssza a főszerepet, aki nem csak az arcát és a hangját, hanem a mozgását is adja a karakternek. Megkockáztatok, hogy nyílt világú RPG töltető giga-alkotás lesz, ami PS5-re és PC-re jelenik majd meg valamikor egyszer.

 

És ennyi is lett volna a Square Enix 40 perces eseménye. Óriási meglepetések nem értek minket, de így sem maradtunk üres kézzel újdonságok nélkül – örülünk hát. Az én figyelmem a Life is Strange rajongóként a True Colors keltette fel leginkább,

de arra is kíváncsi lennék, hogy Téged mi érdekel a fenti bejelentésekből és miért – szóval írd meg nekünk bátran kommentben!

Alább pedig megnézhetitek a teljes műsort:

 

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×