A vízhűtéses videokártyák nem számítanak túl gyakori jelenségnek.

Nagyon ritkán látni videokártyát out-of-the-box vízhűtéssel – utoljára az EVGA RTX 3090 Kingpinjét láthattuk, amelyet még decemberben adtak ki.

Most a Sapphire azt tervezi, hogy TOXIC sorozatának részeként kiadja az AMD legjobb kártyájának, az RX 6900 XT-nek AIO-hűtött verzióját.

Míg a legjobb AIO hűtő rögzítése a CPU-ra gyakori lépés a jobb gamer PC építésénél, a vízhűtéses kártyák inkább ritkaságnak számítanak, akár egy egész egyedi vízhűtés, akár olyan átalakító készletekkel mint az NZXT Kraken G12 esetében, amely lehetővé teszi, hogy összekapcsold a videokártyát az AIO hűtővel, vagy plug and play megoldással, mint a Sapphire új kártyájánál.

A Videocardz által megszerzett képek alapján úgy tűnik, hogy a kártya egy három ventilátoros, 360 mm-es radiátorral kapcsolódik majd a vízhűtéshez, abból egy léghűtéssel magára a kártyára. Természetesen az RGB sem maradhatott ki. A GPU túlhúzását illetően valószínűleg ez a kártya hatalmas számokat fog elérni.

A Sapphire Twitter teaserei után biztos, hogy hamarosan érkezik a kártya, de az tuti, hogy mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni, ha egy ilyen darabot szeretnénk magunkénak tudni. 

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×