A Sony hihetetlen szabadalmakat vezetne be a DualSense kontrollerhez.

Eddig nem látott nagyon izgalmas szabadalmakon gondolkodnak a Sony fejlesztői, hiszen eszméletlen újdonságok érkezhetnek hamarosan a DualSense kontrollerekbe. Személy szerint sokszor gondolkodtam már azon, hogy milyen erős lenne ha például illatokat vagy a hőmérsékleteket is érezhetnénk egy-egy game közben.

Bizony úgy tűnik, hogy ez az elképzelés most a Sony jóvoltából akár valóra is válhat. Azt tudjuk jól, hogy már bizonyos mértékben máris vannak beépített haptikus visszajelzések, mint például a rezgések az interakciók esetében, azonban ez a lista most nagyon érdekes elemekkel bővülhet.

A vállalat nemrég tette közzé a haptikus (tapintási) érzékeléssel kapcsolatos szabadalmát, melyben azt részletezik, hogy hogyan lehetne a már meglévő interakciók mellett további haptikus információkat is továbbítani, hogy a nézők ne csak lássák és hallják, de érezzék is a játékélményt.

Ízre, illatokra, hőmérsékletre, szélirányra, mágnesességre, gyorsulásra vagy páratartalomra vonatkozó adatokat is továbbíthat majd.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban például érezhetnénk a az eső illatát vagy a nap melegét is akár a game közben. Nagyon menő, ugye? Bár egyelőre vad ötletnek tűnik, és fogalmunk sincs, hogyan tervezik megvalósítani, de biztos, hogy abszolút next level lenne tőle a játékélmény.

Ti mit gondoltok az új szabadalomról? Szerintetek hogyan oldják majd meg? 

×