Úgy véli, hogy a VALORANT jelenleg mérföldekkel jobb.

Michael „shroud” Grzesiek kapcsolata a Counter-Strike: Global Offensive-hez hosszú időre nyúlik vissza. A félprofi mezőnyben még 2013 végén, a Slow Motion színeiben tűnt fel először, majd játszott az Exertus eSports, a Manajuma, a Complexity és végül a Cloud9 aktuális csapataiban is. Utóbbi szervezetnél játékosként három évet, streamerként nyolc hónapot töltött el, mielőtt 2018 áprilisában végleg visszavonult a CS:GO-tól, illetve a Cloud9-tól is távozott.

Persze teljesen nem engedte el a CS:GO-t, az azóta eltelt három évben is rendre visszatért, de az elmúlt időben már nem játszott vele és leginkább csak negatív kritikákkal illette a Valve FPS-ét. Ez is jól mutatja, hogy nem elfogult és nincsenek illúziói azzal a játékkal, amivel hosszú éveket töltött el, és aminek több százezer dollárt, továbbá a népszerűségét köszönheti.

Mikor fogsz CS:GO-zni?

Legutóbb egy Valorant közvetítés során bírálta a Counter-Strike-ot, amikor egy néző megkérdezte tőle, hogy mikor játszik újra a legnépszerűbb lövöldével. Shroud erre azt válaszolta, hogy „nagyon szívesen játszana a CS:GO-val, mert rohadtul imádja azt a játékot, de nem a mostani állapotában.” A szavakkal a továbbiakban sem finomkodott, többek között azt találta mondani, hogy

„a játék jelenleg egy kib*szott hulladék.”

Véleménye szerint a VALORANT tökéletes játékélményt biztosít, mert belépsz, keresel egy meccset, aztán vagy nyersz, vagy veszítesz, de nem tapasztal olyan dolgokat, mint CS:GO-ban. Ezzel elsősorban a mérhetetlenül sok csalóra (legyen az wallhack, aimbot vagy akár spinbot) gondolt, amiből a Valve játékában még a legmagasabb szinten is rengeteget találni. Emellett párhuzamot vont a Riot Games címével, aminek dicsérte az anti-cheat kliensét, a Vanguard-ot.

Shroud egy közvetítése során. (Forrás: Twitch)

A CS:GO-hoz több skill kell, de…

Shroud azt már korábban leszögezte, hogy a VALORANT-hoz szerinte kevesebb „nyers skill” szükséges, mivel a gyengébb célzást és reakcióidőt kompenzálni lehet a képességekkel. Viszont ezt leszámítva mindenben jobb játéknak gondolja a CS:GO-hoz képest, még tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy meglátása szerint esport szinten is sokkal nagyobbra fog nőni a VALORANT.

A Twitch-en közel 9 millió követővel rendelkező shroud az elmúlt időben egyre többet játszik a VALORANT-tal, bár a Rust, a DayZ, a World of Warcraft és az Escape from Tarkov mögött (még) csak az ötödik legtöbbet közvetített tartalom a csatornáján. Ha a teljes karrierjét vesszük alapul, akkor a legtöbb órát PUBG-ben streamelte, amit végül egy másik battle royale címért, az Apex Legends-ért hagyott ott. Később ezzel is szakított, mostanra pedig már teljesen hátat fordított a műfajnak.

Mit gondoltok Shroud fenti állításairól, van bennük igazság? Ti melyik játékot preferáljátok inkább, a Counter-Strike-ot vagy a VALORANT-ot?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×