A Xiaomi a befektetési tilalom visszavonásának reményében teszi meg ezt a lépést.

A folyamatban lévő Xiaomi vs USA sztori gyorsan eszkalálódik. Ha esetleg lemaradtatok róla, Trump kormányának egyik hattyúdala az volt, hogy a Xiaomit „kommunista kínai katonai társaságnak” nevezte. Nos, ennek következtében az állam gyakorlatilag megtiltja az amerikai befektetési társaságoknak, hogy tőkét helyezzenek az említett vállalatba.

A Xiaomi most pert indított az USA védelmi és pénzügyminisztériuma ellen, megtámadta a feketelistát a kolumbiai amerikai kerületi bíróságon, továbbá alperesként Lloyd Austin és Janet Yellen pénzügyminisztert is megnevezték. A vállalat képviselői a feketelistát alkotmányellenesnek nevezték, és a bírósági beadványban a következőket írták:

„A Xiaomi közvetlen, súlyos és helyrehozhatatlan károkkal szembesül, ha ez a megnevezés továbbra is érvényben marad és a korlátozások életbe lépnek.”

Nem csak ők kaptak a „jóból” egyébként, a feketelistára kilenc másik cég is felkerült. Csak néhányat emlitve, a Huawei Technologies Co. és leányvállalatainak többsége szintén, valamint a kínai forgácsgyártó óriás, a Semiconductor Manufacturing International Co., és a dróngyártó SZ DJI Technology Co is.

Nos, az új amerikai Biden-adminisztráció viszont már hivatalosan is érvényben van, tehát az elődök által hagyott különféle jogszabályok aktív végrehajtása a végrehajtói utasítások lavinájával történik, ezért elméletben lehetséges, hogy viszonylag gyengéden oldják majd meg ezt a helyzetet.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×