A Valve nemrég bejelentette, hogy a Left 4 Dead 2 vágatlan, cenzúrázatlan változata 11 év után elérhető lett Németországban.

Bármennyire is furcsának tűnhet, voltak idők, amikor a Left 4 Dead 2 zombis mészárlása túl véres volt egy-egy ország hatósága szerint, ezért cenzúrázni kellett. A német és az ausztrál ellenőrző bizottságok az erőszakos tartalom miatt nem engedélyezték a Left 4 Dead 2 megjelenését, a 2009 novemberi indulást követően.

Végül a Valve arra kényszerült, hogy kiadja a játék cenzúrázott változatát, amelyből kimaradt a testek feldarabolása, a vérfröccsenés, és a zombik hamar eltűntek, miután megöltük őket. Tűzben égő zombikat sem lehetett látni. Több mint egy évtizeddel a megjelenés után viszont most a Valve bejelentette:

Németországban is mindenki megkapja a teljes verziót.

A Valve nemrég ugyanis arra kérte a német hatóságokat, hogy vizsgálják felül az akkori határozatot, és értékeljék újra a zombis játékot. Úgy tűnik, hogy a hatóságok meggondolták magukat, így most már Németországban is elérhető a nemzetközi változat.

 

A Left 4 Dead 2 egyébként 2014-ben jelenhetett cenzúrázatlan formában az ausztrál Steamen. A német felhasználók pedig csak most tölthetnek le egy olyan DLC-t, amivel a teljes verzióra tudnak frissíteni.

Te szoktál még játszani a Left 4 Dead 2-vel?

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

×