Nemzetközi együttműködés vezetett a darknetes kábítószerkereskedő elfogásához Győrben – jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Talán mindenki hallott már a darknetről, melyet sokan láthatatlan internetnek gondolnak. Most onnan drogot rendelő győri bűnözőt lepleztek le a rendőrök. A férfi Németországból rendelte a drogot, amiért bitcoinnal fizetett. Ez abból a szempontból is fontos, mert az utóbbi időben megemelkedett a bitcoin bányászat mértéke, köszönhetően annak, hogy a kriptovaluta ára hatalmasra nőtt.

Sokan még mindig nem jutnak videokártyához, ami többek között a bitcoin-bányászatnak köszönhető. A bűnözők a bitcoint a darkweben költik el, például kábítószerre.

Kép: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztálya kábítószer-kereskedelem miatt folytat nyomozást F. Alex győri lakos és társa ellen. A 25 éves férfi a darknetes anonimitást kihasználva több alkalommal vásárolt Németországból kábítószert. A rendelést bitcoinban fizette, több ezer euró értékben. A rendőrök 700 gramm kábítószert foglaltak le, melynek feketepiaci értéke meghaladja a több millió forintot. A bíróság pénteken elrendelte F. Alex letartóztatását, társa szabadlábon védekezhet.

Nos úgy tűnik, hogy még a darknet használata, valamint a biztonságosnak tekinthető bitcoin fizetés sem volt elég ahhoz, hogy titokban maradjon a dolog. A fent említett eset legyen mindenki számára bizonyíték arra, hogy nem lehet teljesen anonimnak maradni az interneten.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×