Egyre kevesebb pénzt ajánlanak a versenyeken a profi Fortnite játékosoknak. A játék még mindig gőzerővel tör előre, az esport vonulat viszont hanyatlik.

Már egy jó ideje beszélhetünk kompetitív Fortnite-ról. Ugyan voltak olyan csoportok, amik huzamosabb ideig fenntartásokkal kezelték, hogy a híres Battle Royale, mint esport legyen nyilvántartva, ám biztos vagyok abban, hogy anno a világbajnokság bebizonyította, hogy van potenciál ebben az ágban. A világeseményen természetesen részt vett az egyik leghíresebb brit profi is, Benjyfishy, aki jelenleg az NRG Esports zászlaja alatt teljesít.

Viszont most úgy tűnik, hogy bajban lehet a szcéna.

Benjyfishy a napokban erőteljesen kritizálta a rendszert és a versenyek díjazását. Úgy érzi, hogy egyre kevesebb pénzt lehet kisajtolni a különféle rendezvényekből és ha ez a tendencia így marad, könnyen lehet, hogy belátható időn belül elhal a kompetitív Fortnite.

Véleményét Twitteren egy sokatmondó képsorral érzékeltette. A probléma ott leledzik, hogy az Epic Games visszavett a hivatalos versenyek mennyiségéből, na meg a hivatalos összdíjazást is megcsappantották. Nehéz lehet a hivatásos Fortnite profiknak ehhez hozzászokni, ugyanis a játék korábban finoman szólva is „jól tejelt”. Bugha például egy jobb hétvégéjével a világbajnoki győzelméért közel 900 millió forintot kapott.

Reméljük sikerült rendezni a viszonyokat és a Fortnite esport is hamarosan visszatér abba a stádiumába, amit az „aranykornak” neveztünk. Ez természetesen a játékmenetet is érintenie kellene, ugyanis mostanában ezzel sincsenek kiegyezve a versenyzők.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×