Bár a játékban rengeteg ismert New York-i épület megjelenik, egyet most nem lehetett beletenni szerzői jogok miatt a Spider-Man új részébe.

Gondolom mindenki számára nyilvánvaló, hogy az Insomniac rendkívül részletes New York-i látképet alkotott a Spider-Man játékokhoz. Természetesen rengeteg jól ismert épület és városrész fedezhető fel (Manhattan Bridge, Battery Park, Madison Square Garden, Guggenheim Museum), a Marvel univerzum elemeivel együtt, mint például az Avengers torony.

A Miles Morales kalandból azonban hiányzik New York egyik fontos része.

Azok a rajongók, akik jól ismerik a New York-i látképet, észrevehették, hogy egy fontos elem hiányzik: a Chrysler Building. Ez a felhőkarcoló 1930-ban készült el, és a város egyik ikonja. A épület rengeteg Pókember filmben és játékban is látható, még a PS4-es verzióban is. A Game Informer nemrégiben készült interjúja szerint azonban szerzői jogi problémák miatt az épület nem kerülhetett bele a Miles Morales-be.

A Spider-Man: Miles Morales megjelenése előtt a Chrysler Building tulajdonosa megváltozott: az Abu Dhabi Befektetési Tanács és a Tishman Speyer Properties tulajdonjogát a SIGNA Group és RFR Holding LLC vette át. Lehet, hogy a korábbi tulajdonos örült annak, hogy az épület sokszor megjelenik filmekben és játékokban, úgy tűnik, hogy a SIGNA Group sokkal szigorúbban veszi ezt.

 

Az Insomniac Games egyik vezetője, James Stevenson szerint bár a stúdió mindent megtett, hogy a felhőkarcoló a Miles Morales-ben is megjelenjen, végül nem jártak sikerrel.

A Chrysler Building egy art déco stílusú felhőkarcoló New Yorkban, Manhattan keleti oldalán, a 42. utca és a Lexington Avenue találkozásánál. 318,9 méteres magasságával jelenleg a város negyedik legmagasabb épülete.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×