Call of Duty

Öld meg a hordát! – Friss szivárgások a Cold War zombimódjáról

Valószínűleg nagyon sokan várják már a Call of Duty: Black Ops Cold War megjelenését, ám nem csak a szokványos CoD élmény miatt. Az egyik legnagyobb vonzerő minden bizonnyal a zombimód visszatérése lesz, amiről korábban egy szép kis bemutatót készített a Treyarch. Ami újdonság lesz most a korábbi címekhez képest, hogy az új funkciók mellett a játékosok platformtól függetlenül fognak tudni együtt játszani.

Sok funkció szivárgott ki a zombimódról. Ezeket foglaltuk össze.

 

Természetesen mivel ezen infók legtöbbje szivárgás, nem árt fenntartásokkal kezelni. Mindenesetre érdemes elgondolkodni, hiszen egy-egy változás alapvetően változtathatja meg a zombiélményt.

Armor a zombimódban

A Call of Duty: Warzone-ban már jól ismerjük az armor-rendszert. Ennek lényege, hogy kisebb fémpáncélokat tehetünk be a karakterünk mellényébe, ami véd minket a sebzéstől, legalábbis egy darabig. Úgy néz ki, hogy az armor része lesz a zombiélménynek is. A Warzone-hoz hasonlóan itt is egyszerre 3 armort tehetünk magunkra, az armorok viszont a map bizonyos pontjain továbbfejleszthetők. Ezzel jóval több ütést tudunk majd elviselni a zombiktól, mint eddig.

Perkek a zombimódban

Szivárgások szerint a zombimódban lesz egy olyan perk, amit Elemental Pop néven emlegetnek. Ez véletlenszerűen aktivál egy-egy Ammo Modot. Az Ammo Mod egy újdonság a Black Ops Cold War-ban, így nem meglepő, ha még nem hallottál róla. Összesen négy Ammo Mod van, melyeket az említett perk random bocsájt rendelkezésre.

  • Cyrofreeze – Fagysebzés és lassítja az ellenfeleket.
  • Dead Wire – Elektromos sebzés és stunolja az ellenfeleket.
  • Napalm Blast – Tűzsebzés és felgyújtja az ellenfeleket.
  • Brain Rot – Egy zombit csapattárssá változtat

Ezen modok egyike a fegyverre lesz szerelve, sőt ennek fényében a Pack-A-Punch gépek is átalakultak. A Pack-A-Punch használatakor ezek közül lehet választani egy listából, ha fejleszteni akarjuk a fegyvert. A jövőben tehát nem a szerencsétől függ az upgrade.

Field Upgrad a Zombimódban

Ahelyett, hogy az új zombimódban a specialistek kapnának szerepet, a középpontba a field upgrade kerül. A szivárgás szerint ebből összesen nyolc van, bár a játék megjelenésekor még csak 5 lesz elérhető.

Ezek némelyike az támadásban segít, míg mások a csapatot védik. Mindegyik egyedi funkciókkal bír, így ezeket okosan kell kiválasztani. Ezek némelyike elvileg már megerősítést nyert.

  • Aether Shroud – 5 másodpercig szinte láthatatlanná tesz a zombik számára.
  • Ring of Fire – Megjelenik egy gyűrű, amin belül mindenkinek nő a sebzése. A zombi, aki belép a körbe, meggyullad.
  • Healing Aura – Egy kis sugarú körben magadat és a csapattársakat is tudod healelni.
  • Frost Blast – Egy kis vihar, ami fagysebzést okoz és kissé lassítja az ellenfeleket.
  • Energy Mine – Proximity mine

Emellett elvileg további három Field Upgrade kerül majd be a játékba a következő szezonban Ezek a Lightning Links, a Toxic Growth és a Frenzy Guard.

Rúnarendszer a zombimódban

Bár sok újdonság lesz majd a zombimódban, nyilvánvalóan az egyik legnagyobb a rúnák rendszere. Ez egy teljes értékű fejlesztési rendszert jelent. A perkektől kezdve a fegyverekig minden fejleszthető lesz a Rúnák használatával.

A szivárgások szerint a különböző fejlesztéseket játékon belüli fizetőeszközzel is meg lehet vásárolni. Ezt a fizetőeszközt Aetherium-nak nevezik. Egyébként minden Rúnafejlesztésnek 3 szintje van.

Például az egyik rúna a Stamin-Up perket fejleszti. Az első szinten a zombik sebzése a felére csökken, a második szinten megszűnik a fall damage, a harmadik szinten pedig a játékos célzás közben is futhat.

Egyéb újdonságok

Ahogy azt már tudni lehetett a bemutatókból, a zombik felett látható az életcsík, valamint számszerűen az, hogy mennyit sebzünk rajtuk. Ezenkívül a megölt zombik random lootot is dobhatnak a földre. Végül, de nem utolsósorban, jön az új Salvage rendszer a játékba.

Minden harc során lehetőséged lesz Salvage-t gyűjteni, amit aztán különféle eszközök készítésére használhatsz fel. Ez lehet robbanóanyag, vagy egyéb hasznos eszköz. Ez azt jelenti, hogy valamennyire még kraftolni is lehet a zombimódban.

Természetesen ahogy minden korai szivárgást, ezeket az információkat is érdemes fenntartásokkal kezelni. Ezek az infók előzetes szivárgásokból, feltételezésekből, bemutatókból származnak, melyeket a Treyarch a megjelenésig megváltoztathat, ha úgy ítéli meg.

Csak az idő fogja megmondani ,hogy mennyi igaz belőle. Ám ha ezeknek csak a fele igaz, nagyon izgalmas zombimódnak nézünk elébe.

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

5 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

5 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

5 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

6 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

6 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

7 óra telt el azóta...