Tech/Tudomány

Egyedi Xbox One PC-re vágysz? Most leesett pár darab a „kamionról”

A tech-informátor Momomo_us ezúttal egy igazán érdekes hardvert szúrt ki. Történetesen a kiadatlan AMD A9-9820-ra bukkant egy Aliexpress hirdetésben, erről azt kell tudni, hogy közel pont egy ilyen teljesített szolgálatot az Xbox One-okban.

Az A9-9820 APU-ban egy Radeon R7 350 kapott helyet, mindezt pedig egy átlagosnak tűnő alaplapra forrasztották rá.  Az AMD A9-9820 egyébként a 7. generációs A-szériás APU termékcsaládba tartozott eredetileg, ezt a vörös gyártó már nem gyártja egy ideje, ugyanis átálltak a Zen architektúrára, amivel jobb teljesítmény érhető el. Ettől függetlenül soha nem volt hivatalosan kapható az AMD A9-9820, ugyanis az Xbox One-okban teljesített szolgálatot, valószínűleg a Microsoft megállapodás része volt, hogy nem hozzák kereskedelmi forgalomba. Ennek ellenére most bárki megvásárolhatja potom 125 dollárért a lapot.

A kínai eladó leírása szerint 8 magot és 8 szálat rejt a 2,35 GHz-en üzemelő A9-9820. Ehhez hozzájön még a Radeon R7 350 ereje, ami 8 CU egységet és 512 számolóegységet vonultat fel, ez utóbbi már némileg elmarad az Xbox One 12 CU egységéhez képest.

A termék külön alaplappal egybekötve is megvásárolható, sajnos maga a processzor nem vihető el, ugyanis az ismeretlen alaplapokra szimplán beleforrasztották az APU-kat. Aki szeretne magának egy Xbox One PC-t, az akár egyben is megvásárolhatja álmai gépét az Aliexpress-ről, egy átlátszó oldallapú gépházban több RGB ventilátor mellett, 8 GB memóriával szerelve 197 dollárért hozható el az egyedi PC. Az eladó állítása szerint az Intel Core i5-7400-zal van egy szinten a gép teljesítménye.

Alapvetően nem egy őrült összeg ez a 61 ezer forint, amit a gépért kérnek, viszont azért megjegyeznénk, hogy nem ez az év üzlete. Maga a processzor valóban érdekes, nem mindennapi darab, ettől függetlenül az újabb Ryzen APU-k rendesen helyben hagyják, ami érthető, hiszen ha belegondolunk egy 7 éves technológiáról van szó, ami már a megjelenésekor sem volt olyan óriási előrelépés a PC-k teljesítményéhez képest.

A Cyberpunk 2077 mercheket láttad már?

A borítókép csupán illusztráció

DV

Korábbi cikkek

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

Gábor János 2024.04.02. - A magunk részéről nem éreztük fontosnak, hogy április 1-jén kamu hírekkel…

9 perc telt el azóta...

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

50 perc telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

1 óra telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

2 óra telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

2 óra telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

3 óra telt el azóta...