Gaming

Genshin Impact: 4 nap alatt 17 millió letöltés csak mobilon

Amikor 20 évvel ezelőtt végre kaptam PlayStationt, nagyon hamar beleszerettem a japán RPG-kbe. Jellemző volt rájuk az anime-stílus, sok időt lehetett velük eltölteni, a történet is viszonylag maradandó volt. Nagy kedvenc volt a Chrono Trigger, illetve a Breath of Fire sorozat.

Persze a japán RPG-k világa nálunk nyugaton egyfajta rétegjáték. Vagy szereti valaki, vagy egyáltalán nem. Japánban és Kínában viszont hatalmas siker, hetente több ilyen stílusú játék jelenik meg. Éppen ezért kicsit meglepő a Genshin Impact gyors sikere.

Az ingyenes Genshin Impactot csak mobilra már több mint 17 millióan töltötték le.

 

Történt ugyanis, hogy pár nappal ezelőtt, szeptember 28-án több platformon elérhető lett a free-to-play játék. Kínában egyfajta hype is kialakult mellette, ami miatt milliók regisztráltak elő. Persze sokak számára a játék a The Legend of Zelda: Breath of the Wild másolata, mégis elnyerte egy-egy ismert tartalomgyártó tetszését. Többek között Xqc, Sodapoppin is felkarolta, ami valószínűleg sokan nyom a latba.

A Genshin Impact egy nyílt világú, kalandot, felfedezést és látványos harcokat ígérő játék. Mechanikái azonban alapvetően megkülönböztetik a Zeldától. A karakterek és azok elemei rendkívül egyedi módon testreszabhatók.

A cím egyébként PS4-re, Nintendo Switch-re és PC-re is letölthető, de különösen nagy sikert ért el mobilon. A mobiljáték-adatelemző, App Annie szerint 17 millió ember húzta be a játékot az első négy nap alatt. Ez csak a mobilletöltések száma, a PS4 és a PC felhasználók száma nincs benne.

Érdemes megjegyezni, hogy körülbelül 21,3 millió ember regisztrált elő a Genshin Impact-ra, és közülük 16 millióan Kínában élnek. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen típusú mobiljáték rendkívül népszerű a kínai piacon. A további 5,3 millió Kínán kívüli elő-regisztráció igenis nagy sikernek számít. Kevés kínai játék ér el ekkora sikert nyugaton.

Természetesen azt nehéz megmondani, hogy hányan játszanak vele aktívan, miután letöltötték. Egy elemző szerint a Genshin Impact az első héten 50 millió dollárt hozott a fejlesztő miHoYo-nak. Ez azt jelenti, hogy sok letöltő máris élt a mikrotranzakciós lehetőségekkel, hogy jobban tudjon haladni a játékban.

A játékot itt találod.

Te szereted az ilyen típusú játékokat?

DV

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

3 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

3 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

3 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

4 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

4 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

6 óra telt el azóta...