Kategóriák: FortniteGamingHírek

Győzd le a legyőzhetetlent! – Így szerezheted meg Wolverine-t a Fortnite-ban

Ugyan már a szezon megjelenése előtt is lehetett sejteni, hogy kulcsszerepet fognak játszani a Marvel karakterek az aktuális Fortnite Seasonben. Arra kevesen számítottak, hogy a teljes évad egy hatalmas kollaboráció lesz. A nyárra sokan nyilatkoztak negatív hangvételben a Fortnite crossover tartalmai miatt. A közösség egy része nem érezte azt, hogy komolyan venné a történetvezetést az Epic, véleményük szerint túlzottan a bevételre fókuszáltak. A sok együttműködés pedig kezdte ellepni a játékot, ezzel pedig élüket veszítették a speciális tartalmak.

Végül az Epic gondolt egyet és mindent egy kalap alá vett. Az új szezon sztorija esetében kánon a kollaboráció, ráadásul idő közben komoly bevételi forrást nyújtanak az érkező Outfitek és kiegészítők. Nemcsak a Battle Pass lett Marvel tematikájú, hanem azóta az Item Shop is számtalan képregényes karakterrel és tárggyal bővült. Megvásárolhattuk már magunknak például az Ezüst Utazót, vagy legutóbb Pengét, a vámpírvadászt. Olyan hősök és antihősök kerültek a reflektorfénybe, akik eddig nem kaptak komolyabb figyelmet a képregények oldalain kívül. Még az MCU sem nagyon foglalkozott velük. A Fortnite viszont népszerűsíteni kezdte ezeket a rejtett kincseket, meg lennénk lepve, ha nem ugrottak volna meg legalább átmenetileg a különböző képregény eladások Észak-Amerikában.

 

Csak azért, mert speciális szezon a mostani, a régi szokásokkal nem szakított a kiadó. Ezúttal is kaptunk egy Outfitet, amit csak és kizárólag idővel nyithattunk meg a Battle Pass csomagból. Eddig ezeket a tartalmakat „rejtett skineknek” neveztük, mert az Epic a szezon elején nem tudatta velünk, hogy mire lehet számítani. Egy ideje ez már nem módi, már Deadpool érkezését is tudtuk a Chapter 2 Season 2 beharangozó videójából. Azóta Aquaman is csatlakozott a bandához, most pedig Wolverine, vagyis Rozsomák lehet a Battle Passt kiváltó játékosoké.

Wolverine és kiegészítői

Eddig minden héten kaptunk egy-egy feladatot, ami a karakterhez köthető. Egészen mostanáig csak egy tematikus Spray, Emote, vagy éppen Glider stílus, vagy töltőképernyő kép volt feloldható. Nem sok, de mégis egy pár olyan dolog, amiért megérte bejelentkezni időnként. Most viszont már magát a karaktert is megszerezhetjük magunknak, bár hozzáteszem, nem lesz egyszerű dolgunk!

Még mielőtt belevágnánk abba, hogy pontosan mit is kell tenni Wolverine feloldásáért, nézzük meg, hogy eddig milyen feladatokat kaptunk az Epic-től. Na meg azt, hogy hogyan kellett őket teljesíteni.

Első hét: „Vizsgálj meg pár titokzatos karomnyomot”

Ebben a küldetésben Wolverine nyomait kell követnünk Weeping Woods területén. Összesen három nyomot kell felkutatni, kettő relatíve közel áll egymáshoz, ám a harmadikhoz át kell kelnünk a folyón. Íme egy kis segítség:

Második hét: „Találd meg a tematikus tölőképernyőt egy Quinjet fedélzetén”

Ez a küldetés pofon egyszerű volt. A térképen megjelölt Quinjetek egyikét kellett felkutatni és a fedélzeten begyűjteni a képet. Nagyon el sem lehetett téveszteni. Így néz ki egy Quinjet ikon a térképen:

Harmadik hét: „Találd meg Wolverine trófeáját Dirty Docks területén

Nos, ennél a feladatnál is csak akkor kellett szenvednünk, ha véletlenül éppen a fél lobby próbálta ugyan azt a trófeát megszerezni. Egyébként annyi az egész, hogy besétálunk a centrumban lévő nagy raktárba és magunkhoz emeljük a földön heverő Sentinel fejet. Egy piros X jelöli az épületet:

Negyedik hét: „Lődd ki magad a Sentinelek tenyerén lévő lézerrel úgy, hogy az összeset érinted, de a talajt nem”

Na ez már egy trükkösebb feladat volt! Lényegében meg kellett találnunk a tökéletes szöget, ahonnan, ha az egyik tenyérre ráugrunk, gyakorlatilag végig pattogunk az összes robot kezén. Szerencsére több szemfüles játékos is rájött a metódusra, s páran még videót is készítettek a procedúráról. Íme az egyik:

 

Ötödik hét: „Kutasd fel a Mutant Containment Truckot”

A mutánsokat foglyul ejtő teherautó nem egyszer tört borsot a mutánsok orra alá a képregényekben. Wolverine-t is egy ilyennel próbálták kordában tartani, ám nem túl nagy sikerrel. A baleset helyszínét fel is kellett kutassuk az ötödik játékhéten, amiért egy Glider stílust is adott az Epic Games. Északon kell keresni, nem messze a világítótoronytól. De itt egy videó a pontos helyről:

 

Hatodik hét: Győzd le Wolverine-t!

Elérkeztünk hát az aktuális Rozsomák kihíváshoz, amikor is az Epic Games arra kér minket, hogy győzzük le a közel legyőzhetetlen mutánst. Szerencsére a játékban egy fokkal könnyebb lesz a dolgunk, mintha a képregényes univerzumban kellene mindezt megtenni. Wolverine is egy Boss a szigeten, akit ha felkutatunk Weeping Woods területén és két vállra fektetünk, megkaphatjuk a különleges képességeit. S ha most tesszük mindezt, még a Wolverine Outfitet is megkapjuk! (Persze ez csak a Battle Pass tulajdonosokat érinti sajnos…)

Ha nem találnád Rozsomákot Weeping Woods-nál, akkor bizony előfordulhat az is, hogy Slurpy Swamp környékén tanyázik éppen. Íme egy térkép azokról a helyekről, ahol Wolverine felbukkanhat:

Sok szerencsét kívánunk a vadászathoz!

Cloud

Korábbi cikkek

Űrszemét csapódhatott egy floridai házba – A NASA vizsgálódik

2024.04.02. - Az űrkutatás még mondhatjuk, hogy gyerekcipőben jár napjainkban is. Az első, emberrel történő…

22 perc telt el azóta...

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

Gábor János 2024.04.02. - A magunk részéről nem éreztük fontosnak, hogy április 1-jén kamu hírekkel…

46 perc telt el azóta...

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

1 óra telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

2 óra telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

2 óra telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

2 óra telt el azóta...