A Riot Games tisztában van azzal, hogy milyen erős az Operator sniper, szóval dolgoznak a balanszon, hogy legközelebb már ne legyen túl OP.

Bár nagyon sokan szeretik az Operator snipert a Valorantban, vannak olyan játékosok, akik némileg csalódottak miatta. Talán nem is az a legnagyobb probléma, hogy a fegyver egy one-shot sniper, hanem hogy különösen jól használható egy-egy ügynök, például Jett kezében.

A Riot most bejelentette, hogy már dolgozik a fegyver átalakításán, és a következő (1.09-es) frissítésben bevezetik.

Kép: Valorant

Azok, akik szerint szintén tehát túl OP a fegyver, valamelyest megnyugodhatnak. A legutóbbi 1.08-as frissítés leírásában Max ‘Orcane’ Grossman vezető fejlesztő elmondta, hogy a csapat folyamatosan teszteli a fegyver beállításait.

Jett képessége az Operator sniper kombinációjával régóta aggasztja a játékosokat, a fegyver használata pedig mára már annyira domináns lett, hogy nagyon nehéz harcolni ellene. Grossman elmondta, hogy tisztában vannak a fegyver jelenlegi helyzetével, és azzal, hogy egyesek túl erősnek érezhetik a fegyvert és nyomasztónak a jelenlétét.

Az Elo ranknál magasabb szinten a fegyver szinte rémálom, mivel a játékosok ritkán lőnek mellé. A játék lelassul, mivel senki nem akar sarkokat lesni, attól félve, hogy azonnal kapják a fejest. Hacsak nincs egy profi a csapatban, a játékosok ritkán tudnak eredményesen harcolni egy Jett ellen, akinek a kezében Operator van.

Grossman pontosan nem magyarázta el, hogyan balanszolják a fegyvert, de valószínűleg egy igen erős nerfre lehet számítani. Mivel Jett mobilitási képességei hatással vannak rá, lesz min dolgoznia a Riot csapatának. Egyelőre a játékosok véleménye is megoszlik arról, hogy mi lenne jó megoldás.

Te mit változtatnál meg az Operator sniperen, hogy megfelelő legyen?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×