Életmód

Az Xbox játékosok toxikusabbak, mint a PS felhasználók

Az egyik kedvenc időtöltésem, amikor fellépek egy online multiplayer játékba, hogy kommunikálok a többi játékossal. Ilyenkor, ha én vagy valamelyik csapattársam egy rossz mozdulatot követ el azonnal megy a szidás a cseten. Ezt ugye legtöbbször mute-tal, vagy reporttal szoktam jutalmazni, hiszen pont arra nem vágyom, hogy a munkából hazaérve olvassam a másik ócsárolását. Mindig is érdekelt, hogy pontosan melyik játék szüli a legagresszívabb játékosokat és most egy tanulmány végre rávilágított erre.

Egy új felmérés alapján, az Xbox játékosok sokkal toxikusabbak, mint a PlayStation felhasználók. A kutatást 964 amerikai gamer válaszai alapján összegezték, melyet egy hivatásos pszichológussal is kielemeztek. A tanulmányban olyan dolgokat is vizsgáltak, hogy a különböző játékok mennyire váltanak ki az emberben fizikai agressziót, verbális agressziót, dühöt, és ellenségeskedést. Jó hír az, hogy az Xbox felhasználók az összes kategóriát megnyerték.

A konzolok mellett a nemek közti eltéréseket is vizsgálták. A férfiaknál elsősorban a verbális szidalmazások szoktak előtörni játékközben, míg a hölgyek esetében a rosszindulat és ellenségeskedés a leggyakoribb.

A különböző játékokat is megvizsgálták, hogy melyik cím hozza ki leginkább az emberekből az állatot. Az első kettő helyen két igen ismert FPS sorozat áll, méghozzá a Call of Duty, valamint a Battlefield. A FIFA a harmadik lett(milyen meglepő) és a listáról nem maradhatott le a GTA Online, valamint a Fortnite sem.

Ami számomra érdekesség, hogy az Animal Crossing is felkerült a listára méghozzá negyedik helyen. Őszintén bevallom nem tudom, hogy mi váltja ki a játékosokból az agressziót (lehet Tom Nook az oka).

Belőletek melyik játék hozza ki a „maximumot”?

Forrás: Movieweb

Ezt megnézted már?

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

2 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

2 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

3 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

3 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

3 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

5 óra telt el azóta...