Több ponton is kritika érte a Twitch platformját.

Immáron 2 éve, hogy a Twitch megszüntette a közösségeket, aminek segítségével bárki készíthetett egy saját csoportot, amibe aztán beléphettek különböző streamerek, ezzel jelezve hovatartozásukat. Ezt a címke rendszer váltotta, aminél már nem lehetett bármilyen egyedi címkét megadni, hanem egy előre meghatározott listából kell kiválasztani a delikvenseknek az opcionális címkéket. Ezzel a nézők is tudják, hogy valaki mondjuk Sage main Valoranton belül és rá lehet szűrni az adott címkékre.

Többek között Veronica “Nikatine” Ripley is igazságtalannak érzi a Twitch címkéit /Kép: Twitter

Nemrég a Polygonon jelent megy egy cikk, amiben transzneműek szólaltak fel a Twitch igazságtalan rendszere ellen. Mielőtt arra gondolnánk, hogy a felcímkézéssel van a probléma, épp az ellenkezőjéről van szó, ugyanis ezúttal épp a megfelelő címkék hiánya miatt szólaltak fel a transznemű streamerek.

„Ezzel a változtatással elvesztettük az esélyt, hogy közvetlenül és egyszerűen ránk találjanak a nézők”- mesélte Veronica “Nikatine” Ripley, transz streamer.

A megszólaltatott transznemű streamerek problémája, hogy az „LGBTQIA+” címke nem túl pontos, a gyűjtőfogalom helyett pedig egyedi szűrőket szeretnének, aminek segítségével könnyebben rátalálhatnának a transzneműekre.

„Minél több címkéből lehet választani, annál pontosabban definiálhatjuk önmagunkat. Megtalálni a saját fajtád pedig életmentő lehet, a szó legszorosabb értelmében!” – fogalmazott Steph “FerociouslySteph” Loehr.

Nem mellesleg Steph “FerociouslySteph” Loehr tagja a nemrég megalakult Twitch Bizottsági Tanácsnak, aminek köszönhetően immáron direkt kontaktja van a platform magasabb rangú vezetőivel, akikkel már aktívan tárgyalnak a problémáról. Valószínűleg a közeljövőben további címkékkel bővül majd a Twitch címketára.

Nem jönne jól egy új gamer egér? Nézz szét a webshopunkban:

×