Call of Duty

Amit talán nem vettél észre – A Warzone titkos változásai az 5. évadban

Miközben az Infinity Ward egy nagyon szép ütemtervvel elindította a Call of Duty: Modern Warfare és Warzone 5. évadát, van néhány dolog, amiről megfeledkeztek a frissítését leírásában.

A rengeteg friss tartalom mellett ugyanis néhány be nem jelentett változás is tetten érhető.

Természetesen a legtöbb újdonságról, illetve a Battle Pass tartalmairól már mi is írtunk nagy összefoglalókat, történt pár olyan módosítás is, melyet talán nem vettetek észre. Ezen változások egy része talán apróság, egy része pedig akár nagy jelentőségű is lehet.

Lehetséges közben az is, hogy az 5. évad előrehaladtával egyre több változást tapasztalunk majd Verdanskban.

A Warzone titkos változásai az 5. évadban

Buy Station változások

Kép: Warzone

A hardcore Warzone játékosok bizonyára észrevették már, hogy a Buy Station árai megváltoztak. A Self-Revive például 4 ezer dollárba kerül, csakúgy mint a csapattárs visszahívása (ez korábban 4500 volt). Az elemek valamivel olcsóbbak lettek, több esély van tehát arra, hogy a csapattagok újjáéledjenek. Bár csupán 500 dodó a kedvezmény, mégis néha sokat számíthat.

Gulag fegyverváltozások

Kép: Warzone

A Gulag a Warzone egyik legegyedibb megoldása a visszatérésre. A metódus ugyanakkor nagyon hasonlít a Modern Warfare Gunfight játékmódjára, ahol a játékosok pontosan ugyanazt a fegyvert használhatják egymás ellen. Persze a fejlesztők igyekeznek izgalmasabbá tenni a Gulag harcokat, így most valami ismét megváltozott.

A Gulag fegyverarzenálja mostantól hetente változik, ám azt sajnos nem tudjuk, hogy mely fegyverek kerültek a rotába az első héten. Elsőre úgy tűnik, hogy a héten a shotgun fegyverek dominálnak.

Kulcsok és bunkerek

Kép: Warzone

Korábban a Warzone-ban olyan kulcskártyákkal találkoztunk, melyek segítségével bunkereket nyithattunk ki, jó kis lootot szerezve. Úgy tűnik, hogy a kulcskártyák visszatértek az 5. évadban, így több helyen megtalálhatók Verdanskban. Vannak szokásos piros kulcsok, melyek a bunkereket nyitják, illetve megjelentek a speciális kulcskártyák, melyek a stadionban nyitnak ki ajtókat.

Ezzel együtt a bunkerek is frissültek. Tapasztalataink alapján sokkal jobb lootot találunk bennük, mint korábban.

Lehetséges CoD Black Ops Cold War Easter Egg

Kép: Warzone

A Stadionban használt kulcskártyák segítségével bejuthatunk egy olyan helyiségbe, ahol egy számítógépen különböző számokat látunk. Sokan azt feltételezik, hogy ez 2020-as Call of Duty-ra utal, ami állítólag egy időben zajlik a Warzone-nal. Ezt azért nehéz elképzelni, mert a Cold War egy teljesen más korban játszódik elvileg. Abban viszont hinni lehet, hogy mivel a Warzone része lesz az új Call of Duty-nak is, valamiképpen összekötik a két játék történetét.

Persze simán lehet, hogy ennek a helyiségnek semmi köze nincs az új Call of Duty-hoz. A rajongóknak még ki kell kutatniuk, hogy mire is szolgálnak a számok. Talán bunkereket, vagy azon belül ajtókat lehet velük kinyitni.

Börtönváltozások

Kép: Warzone

Természetese a mapon a legnagyobb változás a Stadion megnyílása, vagy a vonatok megjelenése. A fejlesztők azonban némileg megújították a Prisont is. Ha valaki oda téved, észrevehet néhány új fekete toronydíszt az épület tetejének peremén. Ez egy apró változás, valószínűleg nincs jelentősége, csak épp néhány plusz elem. Így szebb, biztos.

Kard

Kép: Modern Warfare

Az Activision persze rengeteg új kozmetikai elemet is hozott a játékosoknak. Ezek között kapott helyet az Eternal Samurai Collection is, ami természetesen egy szamuráj-tematikájú kozmetikai csomag. Ebben van egy speciális Riot Shield, sőt egy szamuráj kard is, az első kard a Call of Duty: Modern Warfare-ben. A Daimyo szamuráj kard valójában egy skin a hamarosan érkező kodachi melee fegyverhez.

Te milyen változást vettél még észre a Warzone 5. évadának frissítése után?

DV

Korábbi cikkek

CoD-osok figyelem: Egy játékos megalkotta az ultimate FPS kontrollert

2024.04.01. - Nagyon régóta megy a vita az FPS játékok körül, hogy kontrollerrel vagy billentyűzettel…

39 perc telt el azóta...

Figyelem: Jönnek a REKLÁMOK a Discordra, már napokon belül

2024.04.01. - Hogy egy kicsit kontextusba helyezzük a dolgokat, a Discord 2025-ös indulása óta azt…

1 óra telt el azóta...

Boldog szülinapot, Gmail! Sokan poénnak hitték, ma a legnagyobb óriás

Gábor János 2024.04.01. - Poénnak gondolták a felhasználók azt, hogy a Google e-mail szolgáltatást indít,…

2 óra telt el azóta...

Apple: ennyivel rosszabb a régi iPhone-od, mint az új

Gábor János 2024.04.01. - Azzal a könnyed felütéssel népszerűsíti új, összehasonlító aloldalát az Apple, hogy…

2 óra telt el azóta...

Igazán ütős Field Uprade-et hoz el Rebirth a Warzone új szezonjában

2024.04.01. - A Warzone és Modern Warfare III soron következő szezonjától már csak néhány nap…

4 óra telt el azóta...

Ennek a processzorhűtőnek még a monitorodnál is jobb képernyője van

2024.04.01. - Manapság a PC-s felhasználókat két nagy csoportra oszthatjuk fel. Az egyik tábor a…

5 óra telt el azóta...