A legtöbb dologról hallottunk már korábban, azonban olyan újdonságok is vannak, amik az utolsó pillanatig titokban maradtak a Call of Duty játékosok előtt.

Ahhoz nem is férhet kétség, hogy az idei Call of Duty eddigi legnagyobb frissítése a Season 5. Egy halom új tartalom érkezett a multiplayer módhoz, a Warzone pedig egy új szintre lépett.

Az új fegyverek és pályaváltozások mellett további újdonságok is bekerültek, miközben optimalizáltak is a fejlesztők. Jó eséllyel az eddigi legjobb frissítést kaptuk meg ezzel a csomaggal.

Mikor volt a Season 5-ös frissítés?

Itthon a hajnali órákban élesedett a frissítés, melyet a PlayStation 4 tulajok már előre letölthettek. A frissítés mérete a következőképpen alakult:

  • PlayStation 4: 33.9GB
  • Xbox One: 49.8GB
  • PC: 54.2GB (a Modern Warfare birtokosoknak) vagy 47.4GB (csak Warzone tulajoknak)

Ha épp csak egy pici plusz hely kellene, hogy telepíteni tudjátok a játékot, nyugodtan töröljetek valamit ideiglenesen. Az Infinity Ward korábban megerősítette, hogy a frissítés telepítése után csökken a játék teljes mérete.

Modern Warfare és Warzone roadmap

Az Activision és az Infinity Ward az alábbi képet adta ki a frissítés mellé, melyen feltüntettek majdnem minden, a szezonban érkező tartalmat. Ezeken kívül biztosak vagyunk benne, hogy érkeznek majd előre be nem jelentett tartalmak is.

Mi változott a Warzone-ban?

Warzone pályaváltozások

A legjelentősebb és legtöbbször kitárgyalt frissítés kétségtelenül a stadion megnyitása. Az előzetesben már láttuk, hogy lerobbant a teteje, most pedig már bejárhatóvá is vált.

A vasútállomás egy másik rendkívül népszerű állomás a pályán. A közösség fele szereti, a másik viszont annál jobban utálja. Ugyan erről semmilyen korábbi pletyka nem érkezett, a vonatok fogadásáért és indításáért felelős épület is megnyitotta kapuit.

Ha már a vonatoknál tartunk. Érkezett egy közlekedő szerelvény is a pályára. Ennek amellett, hogy egy újabb közlekedési alternatívát biztosít, más szerepe is van. A játékosok itt is szerezhetnek majd lootot, amiért, pláne az első időszakban, biztosan nagy harcok mennek majd.

Végül, de nem utolsó sorban megjöttek a zipline-ok is. Ezek több magas épület mellett a stadion oldalára is felkerültek. Ezek segítségével végre nem kell évekig lépcsőházaznunk, hogy felérjünk egy magasabb épület tetejére.

Új módok és fegyverrotáció

A szezon során 2 új játékmód érkezik majd a Warzone-ba. Először majd a Mini Royale debütál, később pedig érkezik majd a King Slayer. Utóbbiról még semmilyen részletet nem árult el a fejlesztő.

A Mini Royale-ról viszont már körvonalazódnak a körülmények. A játékmód egy sokkal pörgősebb, akciódúsabb Battle Royale-t ígér. A fejlesztők szerint olyan a Mini Royale, mintha a rendes Warzone meccs mindössze utolsó 5 perce menne le. Ennek fényében feltételezhető, hogy a gulag, a loot és a gáz is alapjaiban fog megváltozni.

A földön található loot is fixálva lett, melynek értelmében most már minden ritkaságú fegyverből pontosan ugyanannyi lesz minden meccsen:

  • 25 legendary variáns (arany)
  • 19 Epic (lila)
  • 15 Rare (kék)
  • 12 Uncommon (zöld)
  • 8 Common (szürke)

A Gulag is változik, mostantól a börtönben is fixált „fegyver csomagok” vannak, melyek minden héten cserélődnek majd.

Wartracks

A Warzone utolsó újdonsága a Wartracks. Ez hasonlóan működik, mint a jármű kinézetek. Ha valaki megszerez egy ilyen zenét a Battle Pass-ből és kiválasztja, onnantól bárki a csapatából bepattan egy járműbe, már indul is a zene, mindaddig, amíg az eszközben ülnek.

Mi változott a Modern Warfare multiban?

Új pályák

A multiba érkező új pályákról már tegnap írtunk nektek, ahhoz képest nem történt változás. Ennek értelmében megjött Suldal Harbor, Petrov Oil Rig, Livestock és a verdanski nemzetközi reptér.

Új fegyverek

A szezon kezdetén két új fegyvert próbálgathatunk majd. Az első az ISO SMG, mely az ACP9-es SMG mintájára készült el. A fegyver kompakt és gyorstüzelő, tökéletesen alkalmas közeli harcokra.

A másik újdonság a Call of Duty: Black Ops 2 játékosainak egy ismerős fegyver lehet. Az AN-94-es AR egy erős visszarúgással rendelkező fegyver, cserébe viszont távol visz és a sebzése is nagy.

Az ISO-t a Battle Pass 15. szintjén oldja fel a játék, míg az AN-94-ért a 31. szintre kell eljutni. Természetesen mindkettő ingyenes szint, tehát nem kell megvenni a belépőt, hogy megkapjuk a fegyvereket.

Mindezek mellé az Activision azt is elárulta, hogy a szezon folyamán még másik két fegyver érkezik majd a Call of Duty: Modern Warfare-ba. Az egyik még titkos, a másikról azonban lerántották a leplet, a kétkezes Kodachis kardokról van szó.

Új operátorok

Ahogyan arra szintén számítani lehetett, megérkeztek a Shadow Company operátorai is. Összesen három új karakterrel bővült a játék, ezek Lerch, Rozin „Roze” Helms és Velikan, aki majd később érkezik a szezon folyamán.

Battle Pass

Természetesen a Season 5 Battle Pass is Tier 100-ig farmolható. A jutalmak között operátor kinézetek, fegyver skinek, órák, jármű festések, XP tokenek és CoD pontok is vannak.

A belépő ingyenes résszel is rendelkezik. Ezeken szerezhető meg a fentebb említett két fegyver, az ISO és az AN-94. Az ingyenes játékosok ezeken kívül további testreszabási cuccokat szerezhetnek majd meg.

Ha valaki a teljes élményt keresi, azért 1000 Call of Duty pontot kell kiperkálni. Cserébe megnyílik Lerch, a 100 szint és összesen 1300 CP-t is visszahozhat a Battle Pass.

Szerintetek is ez lett eddig a legjobb Call of Duty frissítés?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×