Tech/Tudomány

Menő piramis alakú gépházat mutatott be az Azza

A legtöbben egyszerű használati tárgyként tekintenek a számítógépükre, egyesek viszont rengeteg pénzt képesek feláldozni a dizájn oltárán. Nos, az utóbbi tábor figyelmét próbálta felkelteni az Azza a legújabb Pyramid 804 névre hallgató gépházával. A ház érdekessége, hogy a szokásos téglatest formák helyett itt a mérnökök egy piramist modelleztek le, a ház oldalai pedig üvegből készültek, így bármikor gyönyörködhetünk a kedvenc Mini-ITX konfigunkban.

Amennyiben a Pyramid 804-re esik a választásunk, úgy elég sok kompromisszumot kell kötnünk. Az előbb említett Mini-ITX alapokon túl a ház eléggé behatárolja a tápegység és a videókártya méretét. Előbbiből kizárólag az SFX szabványút támogatja a Pyramid 804. Videókártya tekintetében be kell érnünk a 280 mm hosszú darabokkal, de még 3,5″-os HDD-ket sem rakhatunk bele, a gépház ugyanis maximum a 2,5″-os meghajtókat támogatja.

A gépház kialakításából pedig arra gondolnánk, hogy „na ez biztosan melegszik, mint az állat”, pedig a gyártó szerint az optimális légáramlásnak köszönhetően nem kell magas hőfokoktól tartanunk.

Az árcédula a dizájnhoz hasonlóan elég erősre sikeredett. A gyártó ugyanis 249 eurót, azaz nagyjából 86 ezer forintot kér a gépházért. A megjelenés viszont kicsit még arrébb van, a Pyramid 804-re ugyanis egészen 2020 novemberéig várnunk kell. Ezt követően kiderül, hogy milyen fából is faragták az Azza legújabb házát.

Ezt láttad már?

DV

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

5 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

5 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

5 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

6 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

6 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

8 óra telt el azóta...