Mutatós, de piszok drága gépház gurult ki az Azza műhelyéből.

A legtöbben egyszerű használati tárgyként tekintenek a számítógépükre, egyesek viszont rengeteg pénzt képesek feláldozni a dizájn oltárán. Nos, az utóbbi tábor figyelmét próbálta felkelteni az Azza a legújabb Pyramid 804 névre hallgató gépházával. A ház érdekessége, hogy a szokásos téglatest formák helyett itt a mérnökök egy piramist modelleztek le, a ház oldalai pedig üvegből készültek, így bármikor gyönyörködhetünk a kedvenc Mini-ITX konfigunkban.

Amennyiben a Pyramid 804-re esik a választásunk, úgy elég sok kompromisszumot kell kötnünk. Az előbb említett Mini-ITX alapokon túl a ház eléggé behatárolja a tápegység és a videókártya méretét. Előbbiből kizárólag az SFX szabványút támogatja a Pyramid 804. Videókártya tekintetében be kell érnünk a 280 mm hosszú darabokkal, de még 3,5″-os HDD-ket sem rakhatunk bele, a gépház ugyanis maximum a 2,5″-os meghajtókat támogatja.

A gépház kialakításából pedig arra gondolnánk, hogy „na ez biztosan melegszik, mint az állat”, pedig a gyártó szerint az optimális légáramlásnak köszönhetően nem kell magas hőfokoktól tartanunk.

Az árcédula a dizájnhoz hasonlóan elég erősre sikeredett. A gyártó ugyanis 249 eurót, azaz nagyjából 86 ezer forintot kér a gépházért. A megjelenés viszont kicsit még arrébb van, a Pyramid 804-re ugyanis egészen 2020 novemberéig várnunk kell. Ezt követően kiderül, hogy milyen fából is faragták az Azza legújabb házát.

Ezt láttad már?

Újabb olcsó gamer fejhallgatót mutatott be a HyperX

×