Azt már tudjuk, hogy az Intelnek gondjai akadtak a 7nm-es gyártásra való átállással, most azonban a következő generációról sem kaptunk jó híreket.

Korábban már írtunk nektek róla, hogy az Intel valami nagyot akar bejelenteni szeptember másodikán. Ez a dátum még jelentősen odébb van, most azonban új híreket kaptunk a következő processzor generációról.

A jelenlegi Comet Lake generációt a Rocket Lake váltja majd, melyről nemrég új információk derültek ki. A szivárogtatásokat most is rogame-nek (_rogame) köszönhetjük, aki már több hardvert is leleplezett a hivatalos megjelenése előtt.

A mostani hírei szerint a Rocket Lake 10nm-en lesz gyártva és a Willow Cove magok egy visszafogottabb verzióját, Cypress Cove magokat kap. Ez azért is érdekes, mert a Willow Cove, mely a Tiger Lake processzorok alapja, jelentősen jobb, mint amit a pletykák szerint a Cypress Cove tud majd.

Az új Cypress Cove magok mindössze 10%-os IPC teljesítmény növekedést hoznak magukkal, miközben magas átlagos TDP-re számíthatunk. Egyedüli pozitívumként talán az említhető, hogy 5GHz+-os órajelekre számíthatunk.

Szerintetek mikor tud újra versenybe szállni az Intel az AMD-vel? Egyre jobban lemaradni látszanak a kékek.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×