Apex Legends

Ilyen Apex hibát sem láttunk még soha – Valami eltérítette a töltényt a levegőben

A TSM profi Apex Legends játékosa, Mac ‘Albralelie’ Kenzie Beckwith nemrég egy stream közepette tapasztalt meg egy igen furcsa jelenséget. A Sentinel lövedéke egyszerűen más irányt vett a levegőben.

Ahogy az alábbi videóban is látszik, Albralelie szépen becélozza az ellenfelet, ám a lövedék a célba érés előtt valamin megpattan, majd teljesen más irányt vesz. A játékosok szerint nem ez az első eset, hogy hasonló fordul elő, és nyilvánvaló, hogy a furcsa lövésnek valami köze van a Knockdown Shield-hez. A lövedéke ugyanis pont a downed ellenfél pajzsát találta el, amiről egyszerűen visszapattant.

 

Ezzel a dolog akár simán magyarázható is lenne, ám történetesen meg tudjuk nézni az esetet a másik oldalról. Jan ‘Euriece’ Del Rosario volt ugyanis az, akinek a pajzsáról visszapattant a lövés, ugyanakkor az adott pillanatban több dolog történik.

Miközben Wraith megpróbálja fedezékbe lökdösni downed csapattársát, érkezik ugye Albralelie lövedéke. Bár nagyon úgy tűnik, hogy a töltény pont eltalálja Wraith-ot, a töltény visszapattan. Nem igazán volt közel a pajzshoz, és picit olyan, mintha Wraith karaktermodelljéről pattanna vissza. A kérdéses lövedék elvileg ugye Euriece pajzsáról pattant vissza, ám nem okozott kárt a pajzson.

 

Korábban már láttunk olyat, hogy a knockdown shield eltéríti a lövedékeket. Jelen pillanatban azonban sebzés hiányában nehéz eldönteni, hogy ez egy funkció, vagy pedig hiba. Albralelie ismert Apex játékos, aki számtalan órát töltött már a játékban, ám ezen ő is meglepődött. Azt mondta: ilyet még életében nem látott.

Egyelőre nem világos tehát, hogy mi is történt pontosan. Az eset arra viszont jó, hogy felhívja a figyelmet a jelenségre. Nem árt tehát óvatosnak lenni, illetve nem meglepődni, amikor ilyesmi történik. Amennyiben Albralelie klipje valóban egy hibát mutat meg, valószínűleg hamarosan javítják azt.

Szerinted mi történt pontosan?

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

12 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

12 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

12 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

12 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

13 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

14 óra telt el azóta...