Egy profi Apex Legends játékos meglepve vette tudomásul, hogy egy jelenség a lövedéket egyszerűen eltérítette a levegőben. Mi történt?

A TSM profi Apex Legends játékosa, Mac ‘Albralelie’ Kenzie Beckwith nemrég egy stream közepette tapasztalt meg egy igen furcsa jelenséget. A Sentinel lövedéke egyszerűen más irányt vett a levegőben.

Ahogy az alábbi videóban is látszik, Albralelie szépen becélozza az ellenfelet, ám a lövedék a célba érés előtt valamin megpattan, majd teljesen más irányt vesz. A játékosok szerint nem ez az első eset, hogy hasonló fordul elő, és nyilvánvaló, hogy a furcsa lövésnek valami köze van a Knockdown Shield-hez. A lövedéke ugyanis pont a downed ellenfél pajzsát találta el, amiről egyszerűen visszapattant.

 

Ezzel a dolog akár simán magyarázható is lenne, ám történetesen meg tudjuk nézni az esetet a másik oldalról. Jan ‘Euriece’ Del Rosario volt ugyanis az, akinek a pajzsáról visszapattant a lövés, ugyanakkor az adott pillanatban több dolog történik.

Miközben Wraith megpróbálja fedezékbe lökdösni downed csapattársát, érkezik ugye Albralelie lövedéke. Bár nagyon úgy tűnik, hogy a töltény pont eltalálja Wraith-ot, a töltény visszapattan. Nem igazán volt közel a pajzshoz, és picit olyan, mintha Wraith karaktermodelljéről pattanna vissza. A kérdéses lövedék elvileg ugye Euriece pajzsáról pattant vissza, ám nem okozott kárt a pajzson.

 

Korábban már láttunk olyat, hogy a knockdown shield eltéríti a lövedékeket. Jelen pillanatban azonban sebzés hiányában nehéz eldönteni, hogy ez egy funkció, vagy pedig hiba. Albralelie ismert Apex játékos, aki számtalan órát töltött már a játékban, ám ezen ő is meglepődött. Azt mondta: ilyet még életében nem látott.

Egyelőre nem világos tehát, hogy mi is történt pontosan. Az eset arra viszont jó, hogy felhívja a figyelmet a jelenségre. Nem árt tehát óvatosnak lenni, illetve nem meglepődni, amikor ilyesmi történik. Amennyiben Albralelie klipje valóban egy hibát mutat meg, valószínűleg hamarosan javítják azt.

Szerinted mi történt pontosan?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×