League of Legends

Hamarosan megérkezik Lillia – Íme pár tipp a kezdéshez

Új karakterrel bővül a héten a League of Legends. Lillia, egy jungler érkezik, aki biztosan sok borsot fog törni a játékosok orra alá. Ha megnézzük a karaktert, akkor elsőre biztosan senki sem gondolná róla, hogy egy igazi agresszor. Minden képessége lehetővé teszi, hogy masszív sebzést osszon ellenfeleire, s ráadásul még temérdek AOE hatással is megpakolták a fejlesztők.

Volt szerencsénk letesztelni a karaktert a PBE szerveren, de tökéletesen tudjuk, hogy sokaknak nem adatik meg ez a luxus. A hős viszont hamarosan megjelenik, így úgy gondoltuk, megosztunk pár tapasztalatot, megfigyelést.

Rúna

Ahogy említettem, Lillia AOE sebzése teszi leginkább félelmetessé a hőst. Ez azt jelenti, hogy erre is fogunk játszani, vagyis olyan rúnát kell választanunk a karakterhez, ami kihasználja mindezt. Összességében a kedvencem a Dark Harvest volt, ugyanis egy jól elkapott mérkőzésen félelmetes erőt szerezhetünk a Keystone-ból.

Kiváló alternatíva lehet egy Phase Rush variáció. De itt inkább a mobilitás kerül a középpontba, a sebzésünket a tárgyainkból kell fedezzük. Cserébe szabadon rohangálhatunk fel-le a csapatharcokon belül, ugyanis gyorsan aktiválni lehet a Phase Rusht Lilliával.

Ha ezek közül egyik sem tetszik igazán, akkor jól működik rajta az Arcane Comet és az Electrocute is. Bár előbbiek összességében sokkal hasznosabbnak bizonyultak a tesztkörök során.

Játékmenet

Eredetileg junglernek szánta a Riot Games Lilliát, de a tesztidőszakból kiderült, szóló ösvényben is meg tudja állni a helyét. Ebben az esetben egy egyszerű Mage build a legjobb, amit építhetünk rá. Luden’s Echo, Rylai’s Crystal Scepter és Liandry’s Torment. Ez a trió hozta a legjobb eredményeket, de természetesen érdemes az adott szituációhoz igazodni. Viszont egy ilyen vázzal nem lehet nagyot hibázni. Sokat leszünk rizikós helyzetben, vagyis a csapatharcok kellős közepén, így a Zhonya’s Hourglass is esszenciális választás.

A helyzet az, hogy ezt az irányt a dzsungelben is hasznosítani lehet. Értelemszerűen ebben az esetben lassabban fogunk scale-elni, ugyanis a jungle item megvásárlása lassítja a procedúrát. Utána viszont jöhetnek az AP tárgyak. A Zhonya mellett érdemes lehet elgondolkodni a Banshee’s Vail, vagy a Dead Man’s Plate megvásárlásán. Előbbi a sok CC-t felhalmozó csapatok ellen, utóbbi pedig az AD-ban bővelkedők ellen lesz hasznos.

A jungle-ben viszont rendhagyó a játékmenete. A legjobbat akkor tesszük a csapatunknak, ha gyorsan felküzdjük magunkat hatos szintre. Ekkor az ultinkkal félelmetes gank-nyomást helyezhetünk az ellenfeleinkre. Egészen addig viszont nem nagy durranás a kis őz-szerű lény, szóval óvatosan kell lavírozzunk a fák között. Ugyanez a helyzet az objektívekkel is. Lillia nem a legjobb arra, hogy szólóban pusztítsuk el a sárkányt, vagy a Heraldot, ehhez társaink segítségére van szükség, különben káoszba fordulhat a kísérlet.

Lillia tehát egy nagyon erős karakter, aki biztosan meghatározó eleme lesz a metának egy jó ideig. (Legalább addig, amíg úgy szét nem barmolja őt a Riot, mint Akalit.) Viszont sajátos játékstílusa miatt oda kell rá figyeljünk, nem szabad a mérkőzés elején fejest ugrani a harcokba, ugyanis ha nem sül el jól, könnyen irrelevánssá válhat. Sok farm, Dark Harvest jelzők halmozása, s 15-20 percnél megállíthatatlanná válik.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

Gábor János 2024.04.02. - A magunk részéről nem éreztük fontosnak, hogy április 1-jén kamu hírekkel…

12 perc telt el azóta...

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

52 perc telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

1 óra telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

2 óra telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

2 óra telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

3 óra telt el azóta...