Fortnite

Melyek a legjobb Fortnite fegyverek? – Íme az aktuális listánk

Mostanra már biztosan sokan megszerezték a Chapter 2 Season 3 exkluzív esernyőjét. A Fortilla stílusú Glidert ezúttal is az első Victory Royale után kapják meg a játékosok. A győzelmeket pedig egyértelműen a lehető legjobb felszereléssel a legegyszerűbb összehozni.

Na, de mi számít jelenleg a legjobb és legrosszabb fegyvernek? A közösségi visszajelzések és saját tapasztalataink alapján elkészítettünk egy listát a Fortnite aktuálisan elérhető fegyvereiről. A legrosszabbtól egészen a legjobb lehetőségig haladtunk. A lista ugyan objektív alapra épült, de akarva-akaratlan szubjektivitás is fellelhető benne.

D-Tier

Pistol – Valószínűleg ezen még a fejlesztők sem lepődnének meg. Egyértelműen a játék leggyengébb fegyvere, amolyan „ha nincs ló, jó a szamár is” választás.

C-Tier

Az összes SMG (Kivéve P90) – A helyzet az, hogy eddig még egyik SMG-vel sem sikerült nagyot alkotni. Használható elemei a játéknak, de egyértelműen a gyengébb oldalon állnak, vannak olyan fegyverek, amik bőven maguk alá szorítják a közelharci golyószórókat.

B-Tier

Charged Shotgun – Az új shotgun nem lett használhatatlan, de igazából önmagában még kevés volt ahhoz, hogy meghatározza a metát. Jót tett a játéknak az új mechanika, ám a Tactical még mindig egy fokkal jobb választás az egyszerűsége miatt.

Burst és sima Assault Rifle (FAMAS; M16) – Ahogy a zárójel is mutatja, a szóban forgó fegyverek magasabb szintű változatai nem tartoznak ebbe a csoportba, ám mivel azok jóval jobbak, mint elődjeik, így nem nagyon lett volna fair őket egy kategóriába sorolni.

Bolt-Action Sniper – Itt jelenik meg először az erősen szubjektív vélemény. Többen a Hunting Rifle-t helyeznék ebbe a kategóriába és a Bolt-Actiont sorolnák a jobbak közé, ám szerintem nem ad annyit a scope a játékmenethez, mint amennyit a Hunting Rifle pontossága és tűzgyorsasága.

A-Tier

Tactical Shotgun – A helyzet az, hogy a Charged Shotgun sajátos mechanikája sem tud versenyezni még a Tactical egyszerű használatával és sebzésével.

Hunting Rifle – Ha megszokjuk a lövésének stílusát, bizony egy igazán gyilkos fegyver tud lenni a Hunting Rifle. Gyorsan lehet vele lőni, még mindig működik a jó öreg peek-shot. Érdemes vele sokat gyakorolni, mert az egyik legerősebb távolsági fegyvere a játéknak. Annál pedig nincs kielégítőbb érzés, amikor beakasztunk vele egy fejest.

SCAR és AUG – A fegyvermetából valószínűleg sosem fognak kikerülni az AR-ek. A ritkább kiadások pedig igazán halálosak. Ha valamelyik kiesik egy ládából, szinte biztos, hogy magunkkal is visszük.

P90 – Véleményem szerint a játék legjobb fegyvere, viszont objektíven nem tehetem a Mythic fegyverek elé a ranglistán. Hajlamos vagyok mindent eldobni érte, ugyanis az embereket is legalább olyan gyorsan takarítja el az útból, mint a falakat.

S-Tier

Mythic fegyverek, de főleg Jules’ Drum Gun – Ugyan az Epic Games gyengített egy keveset Midas Drum Gunján, de a Jules-féle verzió is még mindig az egyik legerősebb fegyvere a játéknak. Itt ugyanaz a helyzet, mint a P90 esetében, gyakorlatilag semmi sincs biztonságban, ha egy Drum Gunnal rohangálunk, csak ez még távolabb is lő, mint az SMG.

Rocket Launcher – Na igen, a rakétavetők valószínűleg soha sem fognak lekerülni a csúcsról, hacsak nem kerülnek ki a játékból. Valószínűleg nem kell megmagyaráznom, mindenki érti, hogy mit keres a legjobbak között.

Cloud

Korábbi cikkek

Botrány: halálos fenyegetések miatt fújták le a Nintendo bemutatóit

Gábor János 2024.04.04. - A japán rendőrség a jelentések szerint letartóztatott egy személyt, akit azzal…

7 perc telt el azóta...

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

11 óra telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

12 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

14 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

14 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

14 óra telt el azóta...