A hétvégén visszatérnek kedvenc League of Legends játékosaink a képernyőre, újraindul az LEC és az LCS. Összegyűjtöttük a legjobb találkozókat.

A koronavírus-járványnak köszönhetően hatalmas káosz alakult ki a világon. Ez sajnos erősen érintette az esportokat is, többek között a League of Legends profi bajnokságait. Az európai liga tavaszi döntőjét ráadásul nálunk, Budapesten rendezték volna meg, ami hatalmas veszteség a magyar közösség számára. Az USA-ban sem sokkal jobb a helyzet, ott is az otthonukból játszották le a döntősök a Spring Split utolsó mérkőzéseit, közönség nélkül pedig biztosan a játékosok sem élvezték annyira, mintha egy arénában teljesítettek volna.

Most viszont lehet javítani, a hétvégén visszatér mind az LEC, mind pedig az LCS a képernyőkre. A profik feltehetően már a stúdiókból fognak játszani, mint korábban, eleinte még közönség nélkül. Viszont ahogyan haladunk előre a nyári idényben, annál valószínűbb, hogy a megszorításokat feloldják, s szépen lassan minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ha máshogy nem is, komolyabb szűrésekkel megspékelve.

 

A rajongók tehát ismét visszakapják kedvenc hétvégi elfoglaltságaikat, ráadásul egyből több olyan találkozó is lesz, amit kár lenne kihagyni. Az európai bajnokság már pénteken kezdetét veszi, amit az észak-amerikai szombat hajnalban követ. Érdekesség, hogy ezúttal az LEC is három napon keresztül fog zajlani, pénteken, szombaton és vasárnap is egeret ragadnak a játékosok. Az LCS játékosok is szintén három játéknapra készülnek, az ő meccseiket az éjjeli baglyoknak tudjuk csak ajánlani, másképp egyedül a felvételről történő megtekintés marad, elvégre többnyire hajnalban játszanak magyar idő szerint.

Lássuk a hétvége legjobbnak ígérkező találkozóit:

  • G2 Esports – MAD Lions; június 12. péntek, 18 óra
  • Misfits Gaming – Fnatic; június 12. péntek, 22 óra
  • FlyQuest – Cloud9; június 13. szombat, 4 óra
  • G2 Esports – Origen; június 13. szombat, 21 óra
  • TSM – Team Liquid; június 13. szombat, 23 óra
  • Misfits Gaming – Origen; június 14. vasárnap, 20 óra
  • Cloud9 – 100 Thieves; június 14. vasárnap, 22 óra
  • Dignitas – TSM; június 14. vasárnap, 23 óra

Jó szórakozást a mérkőzésekhez!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×