Elsőre furcsa, ámde logikus hírek érkeztek az Intel háza tájáról.

Már gyakorlatilag minden információ kiszivárgott az Intel 10. generációs processzorairól, sőt még korai teszteket is láthattunk az utóbbi időben.  A legutóbbi pletykák szerint már a hó végén érkezhet az Intel bejelentése, természetesen a 10. generáció eljöveteléről, ám nem ez az egyetlen izgalmas újdonság a cég életében. Nemrég ugyanis egy új titokzatos processzor adatai tűntek fel a 3DMark adatbázisában.

 

Egész konkrétan a Rocket Lake S első felbukkanásának lehettünk szemtanúi, legalábbis ha hihetünk a gyári adatoknak. Egy 8 magos, 16 szálas processzorról van szó, amely 1,8 GHz-es alapórajellel rendelkezik. Ennek legnagyobb újdonsága, hogy végre szakíthatnak az Intel Skylake architektúra alapjaival. Feltehetőleg egy tesztelői példányról van szó, azaz a végleges verziókra még várni kell egy darabig.

A külföldi tech-lapok informátorai szerint viszont

akár már 2020 végén is bemutathatják az új 11. generációt, amivel a 4. generációs Ryzenek ellen kíván hadba vonulni az Intel.

Ez logikusnak hangzik, ugyanis a 4. generációs Ryzenek is a spájzban vannak már. A koronavírus terjedése viszont nagyban megnehezítette a gyártási folyamatokat, így ennek betudhatunk egy pár hét csúszást. Ennek ellenére még idén számíthatunk az új generációs Ryzenekre, amivel az AMD végre megugorhatja az Intelt IPC-ben is, de mindez még egyelőre a jövő zenéje.

Kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakul az idei év hardverek tekintetében…

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×