League of Legends

Hiába tud a Riot a rossz szerverekről, még győzelem esetén is bünteti a kifagyó játékosokat

Hetek óta cikkezünk arról, hogy a Riot egyszerűen nem képes megbirkózni a szerverei terheltségével, most épp a koronavírus okozta karantén és a Clash páros vitt be egy hatalmas gyomrost a rendszernek.

Bár odáig még nem jutottunk el, hogy teljesen lehaljon a rendszer akár napokra (Helló FIFA 20, gratulálunk), azért a League of Legends-nek is megvannak a maga problémái.

A szerver fejlesztéseknek hála a Clash-ek már egész jól pörögnek.

A mostani kliens hibáiból is könyvet lehetne írni, most azonban nem az került terítékre, annál egy sokkal kellemetlenebb dolog.

Reconnect, minek?

A szerverek leterheltsége sajnos nem úgy tűnik, hogy drasztikusan javulna, bár az 1-2 hete még jelenlévő konstans 80-as ping megoldódni látszik, vannak helyette más problémák.

A meccsekből való disconnect már szintén hónapok óta probléma, most azonban egy új szintet ért el a dolog. A True_Empire nevű reddit felhasználó osztotta meg dühhel átitatott tapasztalatait, amiket egy ranked meccs közben és után szerzett.

True_Empire több játékossal egyetemben, újra és újra kifagyott egy rangsorolt meccsen, de nem adták fel, folyamatosan visszacsatlakoztak és bár nehezen, azért sikerült befejezni a meccset, sőt meg is nyerték azt.

 

Hiába azonban a siker, a többszöri kifagyás miatt a játék LP büntetésben részesítette a játékost. Jó eséllyel a többiek is így jártak, hiszen nem ő volt az egyetlen, aki ezzel a hibával küzdött. A büntetés egyértelműen AFK miatt járt.

200 iq, mikor egy ranked végén mindkét csapat összes játékosa LP-t veszít.

A poszt alatti visszajelzésekből egyértelműen látszik, hogy nem egyedi esetről van szó, több játékos is hasonló élményekről számol be.

 

Ez így ebben a formában teljesen érthetetlen, hiszen így tulajdonképpen nincs is értelme visszacsatlakozni. A játékosok simán megvárhatnák, hogy véget érjen a meccs, majd indíthatnak egy újat, de ez sem fekete vagy fehér. A rendszer működése nem ismert, nem tudni ugyanis, hogy mennyi lecsatlakozás után dönt úgy, hogy AFK büntetést oszt ki.

 

A PmMeKaisaPorn nevű felhasználó is kiemeli: teljesen logikátlan, hogy büntetés jár a visszacsatlakozási próbálkozásért, pláne hogy aztán még WIN is a vége.

A Riot, ha a szerverekkel egyelőre nem is tud mit kezdeni, egy kicsit finomhangolhatná a büntetésekért felelős algoritmus működését, tekintettel ezekre a nehéz időkre.

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

5 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

5 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

5 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

5 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

6 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

7 óra telt el azóta...