Profi labdarúgók és esportolók fogják pótolni a hiányzó fociadagot Amerikában.

Az amerikai labdarúgó szövetség (MLS) kezdeményezésében profi esportolók és az MLS-ben játszó focisták kevert csapatai fogják szórakoztatni a televízió nézőket, már a jövő héttől.

Az eMLS Torunament Special a Fox Sports 1-en és a Fox Deportes csatornákon lesz követhető április 19-től. A liga nem kisebb szponzorokat tárazott be, mint a Coca Cola, vagy a PlayStation 4.

Az esemény alatt befolyó pénzből a szervezők a Feeding America és a Food Banks Canada szervezeteket tervezik segíteni.

A koronavírus okozta felfordulásban minden sportesemény lehúzta a rolót, a legtöbbnél még azt sem tudjuk, hogy hogyan szeretnék lezárni a szervezők. Magyarországon molnargabo állt elő hasonló kezdeményezéssel először, profi focistáknak szervezett FIFA 20 tornát a kijárási korlátozás idejére. Ezután pedig már volt tévében is esport, akkor az M4-en követhettünk végig egy F1 2019-ben lejátszott futamot, melyet maga az FIA szervezett. A következő lépés már tényleg csak az, hogy a magyar TV-ben is FIFA pörögjön.

A ligában játszani fog több MLS labdarúgó is, többek között Francisco Calvo, Diego Fagundez vagy épp Nani. Természetesen a meccseket mindenki az otthona kényelméből játszhatja majd, a PS4 előtt ülve, hol máshol, mint a FIFA 20-ban.

A 4 hét utáni nagydöntő május 17-én lesz, ezt a meccset a Fox sportkommentátorai, Stu Holden, Rachel Bonnetta, Rodolfo Landeros és Mike LaBelle közvetítik majd.

A pótlásra Amerikában különösen nagy kereslet van, többek között az NBA és a NASCAR is átállt esport közvetítésekre, amíg meg nem oldódik a COVID-19 általi helyzet.

Bár itthon nem éppen a legjobb időpontban lesznek a meccsek, biztosan lesz rá megoldás, hogy mi is követhessük, egy ilyen profi szervezéstől pedig jó meccsekre is számíthatunk.

Ti belenéztek majd az MLS újhullámos megmérettetésébe?

A fejléc illusztráció. Forrás: youtube

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×