Egy időtlen idők óta tartó mizéria végére érhetünk a következő 2-4 hónapban.


2015 szeptemberében járunk. A Valve büszkesége, a Dota 2 első játékként mondhatja el magáról, hogy teljesen a Source 2-es motoron kezdett futni. A projekt neve, elég beszédesen, Dota 2 Reborn lett. Az új motor, bár nem váltotta meg a játékot, rengeteg új lehetőséget nyitott, felfrissítette a grafikai felületet a játékban és bevezette az új, 20 fős játékmódot.

2015 – Ilyen volt a friss Dota 2 Reborn

Mindez közel öt évvel ez előtt történt

A Valve másik arany tojást tojó tyúkja a Counter Strike: Global Offensive közben mindössze egy UI frissítést kapott, mely bár részben a Source 2 eredménye, a játékot mintha teljesen elfelejtette volna a fejlesztőcsapata. Közben a közösség is megfeledkezett arról, hogy a Source 2 mekkora újdonság lenne.

Az igényeket egészen odáig leadták, hogy egy új operation bejelentése okozta a legnagyobb örömöt.

Kicsit olyanná kezdett válni ez a Source 2 körüli herce-hurca, mint a Half-Life 3 megjelenése, soha véget nem érő várakozás. Persze időről-időre voltak villódzások, ezeket a pletykákat mindig gyorsan hatástalanította a Valve.

Most mindez megváltozhat

A Valve News Network már hosszú évek óta megbízható hírforrás mindenféle Valve-ot érintő újdonsággal kapcsolatban. Legyen az fizikai termék, frissítés vagy egy új cím, ők mindig képben voltak, nem is írtak soha a Half-Life 3 megjelenéséről.

Néhány órával ez előtt megtört a jég a Counter Strike Global Offensive és a Source 2 összeolvadásával kapcsolatban. A Valve News Network ugyanis (azóta törölték) tényként hozta le:

2 hónapon belül debütál a Source 2 a CS:GO-ban.

Ezek után persze beindult a vonat. Nors3, a CS közösség egy ősi tagja is megerősítette, tényleg érkezik a Source 2-es óriás frissítés a Global Offensive-hez. A spanyol hírforrás azért hozzátette, a Valve esetében semmi sem fekete és fehér, érdemes azt a kettő hónapot mondjuk beszorozni kettővel és ennek megfelelően felállítani a várakozásunkat. A tényen viszont nem változtat, ő is megerősítette a hírt, bár további visszajelzésekre vár a forrásaitól.

https://twitter.com/Nors3/status/1242173798201294851

 

Talán ennyire még sosem volt közel a Source 2 megjelenése. Közben a majort lefújták és a karantén is egyre terjed. Ki tudja, lehet, hogy a fejlesztők kicsit gyógyítani akarják a játékosok hűséges és vérző szívét. Talán a Valve is megértette, hogy a CS:GO-ban több van, csak a lehetőségek kiaknázása nem sikerülhet, ha csak minimális erőfeszítést tesznek a célokért.

Most, hogy itthon is a vírus miatt egyre többen kényszerülünk karanténba, ti visszatértetek a CS-hez? Ott sem hagytátok? Örülnétek a Source 2 bevezetésének, vagy jobban féltek a változásoktól?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×