Más játékokban régóta megszokott módszer a több emberes roster. Így ugyanis akár meccsenként is cserélgethetnek egy-egy tornán.


Aki követi a profi League of Legends tornákat, vagy az Overwatch League küzdelmeit, biztosan hallott már a több emberes rosterekről. Ezek lényegében annyit tesznek, hogy bár a pályán csak 5 ember lehet egyszerre, a szervezet akár 7-8 embert is magával visz a tornákra. Ennek köszönhetően nagyobb az edzőnek a variációs lehetőség, akár meccsenként is belenyúlhat a kezdőbe.

Előfordulhat, hogy ott ül a cserepadon egy titkos fegyver, valamelyik mapra. Vagy speciálisan egy ellenfélre kitalált taktikához van szükség a hiányzó láncszemre? Semmi baj, máris belenyúlhatnak a csapatba.

CS:GO-ban persze ez még távolról sem lehetséges. Most még.

A CS:GO versenyeken ugyanis jelenleg még szigorú szabályok vonatkoznak arra nézve, kik léphetnek pályára egy adott versenyen. Hónapokkal előre le kell adni a szigorúan 6 fős névsor. Az öt játékosok és a coach-on kívül senki nem ülhet az asztalokhoz. Maximum azzal lehet trükközni, ha a coach székébe egy játékost tesznek. De ő sem cserélhet a játékosokkal meccsenként, csak ha valami indokolja a cserét.

Hogyan jön akkor mégis képbe a CS:GO és az Astralis?

A túlzsúfolt versenynaptár miatt azonban hamarosan a CS:GO-ba is eljöhet a LoL-ban és OW-ben már látott modell. A játékosok leterheltek, jól jönne nekik néha egy kis pihenés. Ez pedig könnyen elérhető lenne a roster cserélgetésével, ráadásul a csapatok is kiszámíthatatlanabbak lennének.

 

A dán Astralis már meg is tette első lépését ebbe az irányba, igazoltak egy hatodik embert.

Es3tag a FunPlus Phoenix (korábban Heroic) csapatából érkezik július elsejétől. Azért csak ilyen későn, mert akkor jár le szerződése, és így az Astralis-nak nem kell kifizetnie a 800 000 dolláros kivásárlási árat. Az Astralis hivatalos indoklása szerint azért van szükségük egy hatodik, mindenes emberre, ha valaki kiesne a kezdőből. Ilyen szempontból tényleg tökéletes választás es3tag, hiszen játszott már irányítótól supporton át main AWP-ig szinte mindent.

Ráadásul a Heroic gaming house egy helyen van az Astralis-éval, így még jól is ismerik egymást a játékosok. Kíváncsian várjuk mi sül majd ki az első, hivatalosan is hat emberes CS:GO roster kísérletből. Lehet ez lesz az Astralis következő nagy újítása, ami visszajuttatja őket a CS:GO világ trónjára?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×