A média az utóbbi időben még mindig előszeretettel veszi elő a videojátékokat teljesen abszurd helyzetekben.

Sajnos nem új-keletű, hogy a média halál, vagy gyilkosság esetén vészmadár módjára a játékokat tegye felelőssé. Az ok roppant egyszerű: az idősebb generáció azonnal felfigyel, amint a videojátékokat hibáztatják valamiért. Ezzel ugyanis megerősítik a negatív prekoncepciójukat, amit aztán nyugodt szívvel a gyerekek/unokák képébe tolhatnak és azzal, hogy a média beszámolt róla, már alá is van támasztva.

A „Tiltsák be!” mozgalom sosem tud leállni

Sajnos ezúttal nem csak a média, hanem a rendőrség is a játékot vonta felelőssé a 25 éves indiai fiú halála ügyében, aki történetesen PUBG-vel töltötte az utolsó perceit. Harshal Memane egy átlagos gamer volt, szabadidejében gyakran játszott,  így tett szombaton is, amikor viszont hirtelen agyvérzést kapott játék közben. Az indiai rendőrség közleménye szerint a felfokozott izgalom hatására jelentkezhetett az agyvérzés.

 

Ezt követően egyből bekerült az esti hírekbe az eset, amit a média már ” A PUBG miatt halt meg” címmel tálalt a nagyközönség előtt. Így egyből van mit hibáztatni, persze, ha mondjuk az illető vezetés közben kap agyvérzést, akkor valószínűleg be sem számoltak volna az esetről. Az viszont biztos, hogy egy hasonló hír következtében nem a vezetés betiltása lenne a csatornák fő témája.

Mikor nőjük már ki ezt?

https://www.facebook.com/groups/pubgmobilkozosseg/

×