Gaming

Őket néztük a legtöbbet! – 2019 legnézettebb magyar streamerei

Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült a 2019-es év, ennek ellenére szerencsére sem tartalomban, sem pedig minőségben nem szenvedtünk hiányt. Noha a Mixer és a Facebook is egyre keményebben próbál kiharapni egy minél nagyobb szeletet a streaming birodalomból, ha élő adásokat akarunk nézni, akkor még mindig a Twitch.tv az első url, amit begépelünk a gépünk böngészőjébe. Épp ezért a Twitch statisztikáit vizsgáltuk az összesítés során.

Váratlan fordulat bőven akadt az éves összesítésben,  de nézzük is azt a bizonyos toplistát!

A toplista élvonala /Kép: Sullygnome

2019 legnézettebb streamere nem más, mint a Béke Szigetének Ura, KriszhAdvice, aki már bátran tekintheti teljes állású munkájának a streamelést, tekintve, hogy 2019-ben közel 2500 órát közvetített. A streamjeiről pedig süt a pozitív hozzáállása, valószínűleg épp ennek köszönheti az óriási sikert. Mindemellett szóhasználata is futótűzként terjed  a Fortnite-osok között, biztosan kevesen vannak, akik nem találkoztak még a Twitch chaten a „csiki-csuki”, „Béke Szigete” vagy éppen a „mi van fater?” kifejezésekkel.  2019-ben 81 ezer új követőre tett szert,  átlagosan pedig 1632-en követték az adásait. Csatornáján pedig több, mint 4 millió órát töltöttek a gamerek. Ember legyen a talpán, aki 2020-ban megdönti ezt a számot!

 

Az ezüstérmes nem más, mint a TheVR csapata, akik immáron már 6 éve látják el tartalmasabbnál-tartalmasabb anyagokkal nézők százezreit. Az első nagyobb sikereiket a YouTube-on érték el, így amikor platformot váltottak, a siker garantált volt. Rengeteg különböző műsorral próbálkoztak már az évek során, a VR tartalmaktól kezdve a reggeli beszélgetőműsorukon, a Happy Hourön át, podcasttel, filmkritikákkal, tech bemutatókkal, tesztekkel, na meg persze a játékközvetítésekkel mindenhol megvillantották tehetségüket.  Épp ezért kevesebb idejük maradt streamelni, ez az 1240 órás közvetítési időn is látszik, na de persze még így is több, mint napi 3 órán keresztül nyomták a streamet. Összesen több, mint 3 millió órát töltöttek a csatornán, átlagosan pedig 2300 nézővel büszkélkedhettek. Ami pedig igazán meglepő, hogy 65 ezer új követőre tettek szert, ezek szerint még mindig van olyan, aki ne ismerné ezeket a srácokat?

A dobogó harmadik helyére pedig mindenki kopasza, azaz Kiss „AK” Ádám került. Az biztos, hogy rendkívül szórakoztató figura, többnyire Ruben és Nerdhub Vendel társaságában tölti az idején, akikről tudni kell, hogy külön-külön is óriási állatok. De amikor összezárják őket, szó szerint elszabadul a pokol. A fesztiválozós, random irl streamek ugyanúgy megtalálhatóak a csatornájukon, mint a gaming tartalom. 2019-ben rengetegen ismerték és szerették meg őket. AK 51 ezer, Nerdhub Vendel 71 ezer, Ruben pedig 95 ezer új követőre tett szert tavaly, ami jól jelzi, hogy mennyire is volt sikeres sikeres számukra 2019-es év.

A veszélyes trió / Kép: Ruben, Facebook

Eragonist 2018-ban még a 19. helyen állt, 2019-ben viszont jóval többet streamelt, az idő java részében Fortnite-ot, ami nem csoda, hiszen brutál jól megy neki, így aki tanulni akar, az bátran nézzen rá a csatornára.  A hetedik helyen áll Zsozéatya, aki jobb eredményt is elérhetett volna, de időközben elhagyta a platformot és Facebookra váltott. Ettől függetlenül a top 10-be így is sikerült bekerülnie.  Őt követi FéregTV Csabi, aki továbbra is az ország legnépszerűbb Hearthstone streamere, az ő csatornáján 640 ezer órát töltöttek el a kedves nézők.

BLYYY-nak a 9. helyet sikerült behúznia, amivel sikerült elnyernie a 2019 legnézettebb PUBG streamere címet, ugyanis a 2032 streamelt órájából 873-at töltött PUBG-vel, amiből nyilvánvalóvá válik, hogy a PUBG mellett rengeteg játékot próbált ki, gyakran a TheVR-féle Hardmode csapat társaságában.

A 10. helyen pedig MnXFN áll, aki ideje java részét Fortnite-tal és GTA V-tel tölti. 2019-ben mintegy 2523 órát streamelt, azaz minden egyes nap közel 7 órát töltött a Twitch képernyőin.

Ők is ott vannak az élbolyban / Kép: Sullygnome

HULLA_SZILVA is alaposan belehúzott, tavaly ugyanis még a 31. helyet sikerült behúznia, most viszont már a 11. helyen trónol azzal, hogy szabadidejében közel profi szinten űzi a PUBG-t. Nem mellesleg  2843 órát streamelt 2019-ben, amivel maga mögé utasít mindenkit a top 20-as listán.

Őt követi Molnár Gábor, alias molnargabo, aki hazánk egyik legtehetségesebb FIFA játékosa és valószínűleg jóval előrébb is kerülhetne a listán, ha egy kicsit többet közvetítene. A 13. helyen áll FoDa, akit ismerhetünk akár a CS:GO karrieréről is, de az utóbbi időben az ideje java részét már a PUBG mellett tölti, épp ezért játszik a külföldieket is megszégyenítő szinten.

Pierce és AK, egyetlen képen / Kép: Pierce, Facebook

Mióta megszűnt a Magyar Loltv, azóta Pierce visszatért a streameléshez. Meg is lett az eredménye, ugyanis sikerült bezsebelni a 14. helyezést.  Őt követi Cucu a 15. helyen, aki igazi variety streamer, azaz minden új játékba belevágja a fejszéjét. A 16 .helyen pedig Karthas áll, akit a játékok mellett gyakran megtalálhatjuk az IRL szekció tetején. Nem mellesleg közel 2 ezer óra és 360 ezer óra megtekintés áll mögötte. Wasabinak a 17. helyet sikerült behúznia, aki az ideje java részét a Fortnite harcmezőin tölti és 24 ezer új követőre tett szert 2019-ben.

Fyrexxx, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Nessaj a 18. helyet tudhatja magáénak, ami valószínűleg a töménytelen mennyiségű YouTube videónak tudható be, ugyanis mindössze 758 órát streamelt, amit nem mellesleg átlagosan 466-an követtek. Őt követi Rithnovszky Zalán, aki a nyári fesztiválszezon alkalmával tett szert nagyobb ismertségre, viszont rendkívül megosztó személyiség a Twitch berkein belül.

A toplista végére még felkerült KODIAK, aki annak ellenére, hogy a lista legidősebb szereplője, 1169 órát ült a kamerák előtt. A Counter-Strike érából biztosan ismerős a neve, manapság viszont leginkább PUBG-vel telnek napjai, de persze a CS:GO-t sem hanyagolt a túlzottan. Átlagosan a streamjeit 264-en követték, a csatornáján pedig 310 ezer órát töltöttek el.

Gratulálunk mindenkinek és további sikereket kívánunk a jövőben is!

DV

Korábbi cikkek

Itt az álomjáték, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

10 perc telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

2 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

3 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

3 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

4 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

4 óra telt el azóta...