Tech/Tudomány

Science amp Technology a Twitch kategória, ahova érdemes benézned

A streamer világ még csak most kezd igazán kibontakozni, így rengeteg új és érdekes csatorna tör ki a népszerűtlenség ködéből, majd sokan vissza is zuhannak szinte azonnal. Az egyedi ötleteknek azonban még mindig van helyük, habár az ezeket besoroló kategóriában nehéz nagy közönségre találni.

 

Ilyen volt 2014-ben a Twitch Plays Pokémon, ahol egy anonim ausztráliai programozó egy algoritmus segítségével lehetővé tette, hogy a chatbe írt parancsok segítségével az összes néző együtt játszon a Pokémon Red játékkal. Ezt hamar felkapta a játékos közösség és a csatornán egy pillanatban együtt játszó 1 165 140 játékosszám még a Guinnes World Record-ok közé is bekerült.

A Science & Technology az egyik kategória, ahol ilyen kincseket lehet találni. MayaHiga hívta fel a figyelmünket hosztolásával a kedves kis csatornára, ahol feliratkozásunkkal egy kis tóban élő kacsákat etethetünk. A DashDuck kifejezetten relaxáló élményt nyújt és habár a kacsák etetése limitált, a kamerák egész nap működnek, így a szárnyasok aktivitását konstans követhetjük. A csatorna létezik nyulas, csirkés és bárányos verzióban is.

A kategória helyet ad olyan csatornáknak is, ahol programozni tanulhatunk vagy épp számítógépet és okostelefont javítani. Az ElectronicsRepairSchool csatornáján most is élőben követhetjük, ahogy Sorin a hoszt, hogyan deríti ki mi a problémája bizonyos elektronikai készülékeknek, majd egyszerű felszereléssel, de profi szaktudással, hogyan hozza azokat helyre.

Lana_Lux viszont a videojáték fejlesztés lépéseit mutatja be, a kezdeti koncepcióktól egészen az első tesztekig. Az alábbi videóban láthatjátok, ahol egy létrehozott környezetét járja körbe.

 

Mélyebbre merülvén a kategóriában végignézhetjük, ahogy alexbot2021 3D nyomtat egy emberszabású robotot, játszhatunk ingyen GrippyClaw játékmarkolójával és megfigyelhetjük, hogyan nőnek Wellijuana kenderei. Így kifejezetten csak ajánlani tudjuk, hogy fedezzétek fel magatoknak is a kategória megannyi érdekes tartalmát, ha legközelebb a Twitch.tv platformra látogattok.

katona.boldizsar

Korábbi cikkek

Ne dőlj be! – Felbukkant a Samsung 1080 Pro SSD, ami nem is létezik

2024.04.23. - Nagyon jól tudom, hogy olvasóink minden esetben csak hivatalos, de legalábbis megbízható forrásból…

42 perc telt el azóta...

Áttörés: mostantól bárki gyárthat Meta Quest VR-headsetet

Gábor János 2024.04.23. - A nagy bejelentést, ami rendesen berúghatja a VR-headsetek terjedését a világon,…

2 óra telt el azóta...

Árulkodó jelei vannak, hogy lassan készül a következő God of War játék

2024.04.23.  - A God of War az utóbbi években túl nagy siker volt ahhoz, hogy…

3 óra telt el azóta...

Most már hivatalos: Billie Eilish érkezik a Fortnite univerzumba

Gábor János 2024.04.23. - Billie Eilish érkezik a Fortnite-ba, ezzel látszólag megerősíti a korábban kiszivárgott…

3 óra telt el azóta...

Napokon belül a Game Pass-ba kerül a Star Wars Jedi: Survivor

Bódi Dániel 2024.04.22. - Sosem volt nagy titok, hogy az elmúlt évek egyik legjobb Star…

16 óra telt el azóta...

Mostantól már akár dinóként is futkározhatunk a Warzone pályáin

2024.04.22. – A Warzone idén múlt el négy éves. A kezdeti időszakban a fejlesztők törekedtek…

17 óra telt el azóta...