Film/TV

A Witcher már a Mandalorian népszerűségét is lekörözte

Kétség sem fér hozzá, hogy jelenleg a Star Wars és a Witcher a két legsikeresebb márka a bolygón. Tavaly év végén úgy tűnt, Baby Yoda és a Skywalker kora fogja a legnagyobb sikerrel koronázni a decembert. Az év legutolsó hetében viszont végül a legtöbben a Vaják kalandjaira voltak kíváncsiak.

Mi lehet a siker titka?

Az adatok a Parrot Analytics-től származnak, akiktől először a Business Insider vette át a hírt. A piackutató cég alapvetően úgynevezett „keresleti egységek” indexén méri a népszerűséget. Ez a mutató összesíti a nézői érdeklődést, interakciókat és keresési hajlandóságot.

Amit viszont nem mér, az a valódi nézőszám: ezeket sem a Disney+, sem a Netflix nem osztja meg senkivel, ezért a nézettségi adatok terén ilyen piackutatói adatokra kell támaszkodnunk.

Kétségkívül elismerésre méltó, hogy milyen gyorsan szedte össze a részben Magyarországon forgatott Witcher sorozat ezt a nézettséget. Míg a Mandalorian premierje még novemberben volt, és hétről-hétre építette a nézettségét, a Witcher egyetlen hét alatt a toplista élére került.

Kép forrása: Youtube

Pontosan természetesen lehetetlen megmondani, hogy miért sikerült ez a jó eredmény. Mind a két sorozat kifejezetten jól sikerült (ahogy az kritikáinkból is kiderül itt és itt), de ezen kívül még számos tényezőt érdemes számba venni.

Például lehetséges, hogy épp az segít a Witcher népszerűségén, hogy egyben végig lehet nézni. Nem elhanyagolható az sem, hogy a Disney+ egyelőre csak néhány országban elérhető, a Netflix ezzel szemben globálisan tette elérhetővé a sorozatát.

Mindenesetre valószínűleg fölösleges is néhány millió „keresleti egység” különbségéből tényleges versenyt csinálni. Tagadhatatlan, hogy mind a Witcher, mind a Mandalorian nagyon megfogta a rajongókat, és mind a két sorozat meg is kapja a folytatását.

Nektek melyik sorozat tetszett jobban a kettő közül?

BD

Korábbi cikkek

Mac-re is „letölthető” már a GTA 6, de nem ajánljuk senkinek!

2024.04.02. - Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését,…

15 perc telt el azóta...

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

48 perc telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

14 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

15 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

15 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

15 óra telt el azóta...