Vélemény

Egy éve lett ingyenes a CS:GO, de vajon örülünk mi ennek?

2018 decembere előtt a CS:GO rengeteg problémával küzdött. A Battle Royale játékok elszipkázták a játékosbázist és a Twitch nézőket is, a játékosszám még a folyamatos leárazások mellett is csökkent. A kiadó válasza a 2018-as decemberi Update volt, mely ingyenes CS:GO-t és BR játékmódot, a Danger Zone-t hozott.

Vigyázat, innentől személyes vélemény következik!

Ingyenes CS:GO

Talán itt a legvegyesebbek az érzéseim, hiszen előnye és hátránya is van a dolognak. A hátránnyal egyszerűbb kezdeni: rengeteg a csaló! Semmilyen retorzió nincs a kitiltás után, amint valaki lebukik, máris csinálhatja a következő accountot és kész. Nem segít se a Prime, se a Trust Factor, mindenhol szembejönnek a hackerek.

Viszont! Az ingyenesség után brutálisan megnőtt a játékosszám, ami egy teljesen egyértelmű üzenet a Valve felé: ebbe a játékba még mindig érdemes befektetni. Az emberek szeretik, sokan is vannak, megérdemlik a törődést. Talán éppen ennek is köszönhető, hogy folyamatosan javítják a mapokat, egyre gyakrabban jönnek a frissítések és még új Operationt is kaptunk. Csak azokkal a fránya csalókkal is foglalkozzon már valaki…

CS:GO Danger Zone

Már az elején szkeptikus voltam az új játékmóddal kapcsolatban, és ez sajnos az elmúlt egy évben sem változott sokat. Kevés játékos, a többi Battle Royale-hoz képest gyengébb játékmenet, nem is túl izgalmas. Szerintem ez a mód egy nem óriási, de közepesen nagy bukta, simán meglennénk nélküle. És biztos vagyok benne, hogy mindenki kapásból fel tudna sorolni 3 dolgot, amivel a Battle Royale mód helyett kellett volna foglalkozniuk a fejlesztőknek.

Csalók a szervereken

Ahogy már utaltunk is rá, sajnos egyre többen vannak. ÉS ha egy kicsit belegondolunk egy csaló fejébe: egy senki által nem játszott játékba miért csalna bárki is? Ők egy népszerű játékban akarnak bosszúságot okozni másoknak, és egy népszerű játékban akarnak a legmagasabb szintre feljutni, vagy legalábbis ezt mutatni magukról.

Az ingyenesség miatt megnőtt játékosszám tehát nem csak azért vonzotta mágnesként a csalókat, mert könnyű új accountot csinálni. Hanem mert újra van élet a CS:GO szervereken, újra több százezer játékos figyelme irányul a játékra, ahol majd ők megmutatják… hogy milyen jó cheatet képesek venni.

Összességében tehát ha mérleget vonunk, sajnos az elmúlt egy év eredményei inkább negatívak, viszont ott a fény az alagút végén. Újra népszerű a játék, bizonyítottan többen CS:GO-znak most, mint valaha a játék megjelenése óta.

Ha erre sem kapja fel a fejét a Valve, és kezd valamit a csalókkal, akkor nem tudom, milyen ébresztő kellene nekik. Itt vagyunk és játszani szeretnénk, de végre csalók nélkül!

Ti hogy éltétek meg az elmúlt egy év ingyenességét?

DV

Korábbi cikkek

Az újgenerációs konzolokon támadhatnak fel a régi Silent Hill játékok

Bódi Dániel 2024.02.04. - A Konami a teljesen elbaltázott döntései miatt 12 éve nem adott…

39 másodperc telt el azóta...

Az első fing és orgazmus moziban – Íme 7 megbotránkoztató, de úttörő film

Bódi Dániel A filmvilág sosem volt még annyira nyitott és szinte mentes a tabutól, mint…

6 óra telt el azóta...

Most meghallhatod, hogy milyen „hangja” van egy fekete lyuknak

Bódi Dániel 2022. 05. 03. - A fekete lyukak sokáig csak elméletben léteztek, egészen 2019-ig,…

7 óra telt el azóta...

Alakul a Harry Potter sorozat – parádés készítőket környékez az HBO

Gábor János 2024.02.04. - Most már bármelyik pillanatban bejelentheti a Warner Bros. és az HBO,…

7 óra telt el azóta...

Becsődölhet a Palworld, mert túl sokan játszunk? Elszálltak az árak

Gábor János 2024.02.04. - A Pocketpair annak ellenére sem lehet felhőtlenül boldog, hogy az általa…

8 óra telt el azóta...

3 kiváló program, amikkel tesztelheted videokártyád teljesítményét és hőmérsékletét

RP 2022. 07. 11. - A nagy nyári melegek miatt bizony gondok akadhatnak az alapjáraton…

8 óra telt el azóta...