A kaliforniai republikánus képviselő, Duncan Hunter beismerte bűnösségét: összesen közel 150 ezer dollárt szórt el magára a párt pénzéből.

A vádak szerint a képviselő 2010 és 2016 között a kampányra szánt pénz jelentős részét, mintegy 150 ezer dollárt (azaz nagyjából 45 millió forintot) költött a saját javára. Érdemes megjegyezni, hogy ez csak közvetetten a „választók pénze”: Kaliforniában a választásokat nem az állam támogatja, hanem magánbefektetők (lobbisták, vállalatok, stb.), de legnagyobb részben a jelöltet állító párt.

Még 2016-ban érkezett a hír, hogy az ülések közben e-cigiző képviselő 1300 dollárt, azaz körülbelül 400 ezer forintot vert el Steamen. Akkor még azt mondta, ezt az összeget véletlenül a fia költötte, vissza fogja fizetni a kampánykasszába, de el is fogja intézni, hogy elálljanak a vásárlásoktól.

Duncan Hunter e-cigizik egy kongresszusi meghallgatás közben | Kép forrása: Youtube

Most azonban a vádak szerint olyan további dolgokra is elszórta illegálisan a pénzt, mint például Lego szettek, gyorskaja, mozijegy, de például nemzetközi nagy nyaralások is, ahol még a két nyuluknak (Eggburtnek és Cadbury-nak) is vettek repülőjegyeket. Bűnös ítélet esetén a vád akár öt éves börtönbüntetést és 250 ezer dolláros (nagyjából 75 millió forintos) pénzbüntetést von maga után.

Ti mire tudnátok 400 ezer forintot elszórni a Steamen?

 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×