A BlizzCon szinte minden bejelentését előre lelőtték – a fejlesztőknek érthetően rosszul esik, hogyha a munkájukat nem úgy prezentálhatják, ahogy szeretnék.

A BlizzCon 2019 megnyitó rendezvényén szinte minden nagy bejelentés kapcsán érezni lehetett a prezentálókon, hogy mennyire nem örülnek annak, hogy a nézők nagy része pontosan tudja, mire számíthatnak.

Ahogy például a World of Warcraft: Shadowlands előzetese után Ion Hazzikostas, a játék rendezője megjegyezte „most már ugye értitek, miért voltak kékek a szemei”? Utalva arra, hogy a Lich Kingről már napokkal korábban kiszivárgott egy kép, ám mivel épp az erejének aktiválása közben lett elkapva, napokig mindenki azon vitatkozott, vajon miért csak a karakter szemei kékek…

Vagy amikor Jeffrey Kaplan, az Overwatch vezető tervezője a színpadra lépett, azzal viccelődött, hogy teljesen elfelejtette mit is kéne mondania – de szerencsére nem baj, csak felmegy az internetre, és az elmúlt hét cikkei alapján össze tudja ollózni, miről is kéne beszélnie.

Rossz kérdéseket hagynak megválaszolatlanul

Kaplan a Kotaku Australiának adott interjújában jobban kifejtette mire gondolt. „Legjobban az bánt, hogy amikor nagyon keményen dolgozunk valamin, és azt inkoherens módon előre lelövik. Az emberek nem kapnak meg minden információt és minden kontextust, emiatt nem értik az egészet, hogy mit csinálunk.”

Arról nem is beszélve, amikor sokszor egy kiszivárgott kép alapján előre elkönyvelik a játékosok, mondván, nem is néz ki olyan jól. „De, igenis jól néz ki, csak valaki csinált egy szar screenshotot… ez eléggé demoralizáló” – tette hozzá.

 

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a Blizzard egyik legdurvább szivárogtatós története a Burning Crusade kiegészítőhöz kapcsolódik – annak idején Kaplan a World of Warcraft csapatát erősítette. Elmondása szerint visszamenőleg mindenki arra emlékszik, milyen fontos momentum volt a játék életében az első kiegészítő, és nem pedig arra, hogy egy héttel előtte a teljes tartalma kiszivárgott az internetre.

Nektek mi a véleményetek a kiszivárgott információkról? El szoktátok olvasni, vagy megvárjátok a hivatalos bejelentéseket?

×